Çavuşoğlu: Savaşı Ermenistan istedi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan geri çekilmeyi kabul etmesinin ardından yaptığı açıklamada, savaş isteyen ve ateşkesi sürekli ihlâl eden tarafın Ermenistan olduğunu ifade etti. 

GÜNDEM 10.11.2020, 12:41 11.11.2020, 13:31
Çavuşoğlu: Savaşı Ermenistan istedi!

Ermenistan, dün Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya ile ortak bir anlaşma imzalandığını ve alınan kararın acı verici olduğunu ifade etti. Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan geri çekilmeye yönelik karar almasının ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 27 Eylül gününden beri 300'den fazla yerleşim bölgesini azat ettiklerini ve Ermeni ordusunun belinin kırıldığını, bu nedenle terör devleti Ermenistan'ın anlaşmayı imzalamak zorunda kaldığını söyledi. Ermenilerin Ağdam, Kelbecer ve Laçin'den geri çekileceğini aktaran Aliyev, ateşkese uyma sürecinde Türkiye'nin kritik bir rol üstleneceğini söyledi.

Konuya ilişkin bir açıklama da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. 

Bakan Çavuşoğlu, bugün Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbaev ile basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Çavuşoğlu, Kırgızistan'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından FETÖ'cülerin boy gösterdiğine dikkat çekerek, vatandaşların bunu fark ettiğini ve FETÖ'cüleri devre dışı bıraktığını ifade etti. 

"Büyük bir başarı"

Azerbaycan'ın zaferine değinen Çavuşoğlu, 30 senedir Ermeni işgali altında tutulan toprakların geri alındığını, bunun kardeş ülke için büyük bir başarı olduğunu söyledi.

"7 rayon geri verilecek"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'a destek vereceğini belirterek, 7 rayonun kısa süre içerisinde kardeş ülkeye geri verileceğini hatırlattı. 

"Ermenistan sürekli ateşkesi ihlâl etti"

Azerbaycan'ın ateşkese destek verdiğini ancak Ermenistan'ın sürekli savaş istediğini ve ateşkesi ihlâl ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, Ermenilerin bunun bedelini çok ağır ödediğini ifade etti.

"Denetlenmesi gerekiyor"

Çavuşoğlu, dün gece saatlerinde Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında ateşkes imzalandığına dikkat çekerek, bu durumun denetlenmesi gerektiğini söyledi. 

"Sonunda pes etti"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın en sonunda pes ettiğini aktaran Çavuşoğlu, savaşı başlatan tarafın Ermenistan olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, ilerleyen süreci Türkiye ile Azerbaycan'ın beraber yürüteceğini belirterek, hayırlı olsun dileklerini iletti. 

Yorumlar (0)