Devlet erkanı Anıtkabir'de!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı, "Bağımsız Türkiye"nin mimarı ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için Anıtkabir'de buluştu.

GÜNDEM 10.11.2020, 10:06 10.11.2020, 15:47
Devlet erkanı Anıtkabir'de!

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz Türk milletinden ayrılışının üzerinden tam 82 yıl geçti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde devlet erkanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için Anıtkabir'de gerçekleştirilen törene katıldı.

Aslanlı Yol'da yürüyüşle başladı

Tören saat 08:45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşe geçmesiyle başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında bulunduğu kortejde, yüksek yargı organları başkanları, TSK kuvvet komutanları, siyasi partilerin başkanları, bürokratlar ve tüm devlet erkanı bulunuyordu.

Çelenk konuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beyaz ve kırmızı karanfillerden oluşan Türk bayrağı motifli çelengi, Gazi Atatürk'ün mozolesine koydu.

Atatürk'ün 82 yıl önce hayata gözlerini yumduğu 09.05'te saygı duruşuna geçildi ve akabinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Özel defteri imzaladı

Recep Tayyip Erdoğan ve protokolde bulunan devlet erkanı ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne yürüdü. Cumhurbaşkanı, Anıtkabir Özel Defteri'ne duygularını aktardı ve imza attı.

İstiklal Harbi'nin başkomutanı, Cumhuriyet'in banisi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle andıklarını belirten Erdoğan, Türklere bağımsız ve özgür bir ülke emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarının her zaman hayırla anılacağını ifade etti. Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ndeki yazısını "Ruhun şad olsun.'' şeklinde tamamladı.

Parti liderleri de katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 66. Türkiye Hükûmeti bakanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yüksek yargı mensupları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komutanları da Anıtkabir'deki törene katıldılar.

Yorumlar (0)