Erdoğan: Gelecek nesillere itibarlı bir ülke bırakacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümünde Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı yazıda, gelecek nesillere daha güçlü ve itibarlı bir Türkiye bırakmak için çalışılacağını ifade etti. 

GÜNDEM 10.11.2020, 10:03
Erdoğan: Gelecek nesillere itibarlı bir ülke bırakacağız!

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümü...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamda Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'de gerçekleştirilen bir törene katılım gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

"Rahmetle anıyoruz"

Erdoğan, ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı, Cumhuriyet'in kurucusu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle andığını ifade etti. 

"Özgür ve bağımsız bir Türkiye bıraktılar"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının Türk milletinin varlık yokluk savaşında zafer getirdiklerini ve arkalarında özgür ve bağımsız bir Türkiye bıraktıklarını belirten Erdoğan, onların "Türk milleti tarafından hayırla anılacaklarını" kaydetti. 

"Cumhuriyet sonsuza kadar yaşatılacak"

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlerin fedakârlıkları üzerine kurulduğuna dikkat çekerek, Cumhuriyet'in sonsuza kadar yaşatılacağını ve gelecek nesillere daha itibarlı, gönençli ve güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışılacağını aktardı.

"Güçlü ve itibarlı Türkiye" mesajı veren Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için "Ruhun şad olsun" ifadesini kullanarak yazısını tamamladı. 

Yorumlar (0)