Ankara toplantısında skandal olay: 16 gözaltı

Ankara'da düzenlenen Yeşil Sol Parti olağan kongresinde terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

GÜNDEM 16.01.2024, 10:00 16.01.2024, 17:31 Buse Önder
Ankara toplantısında skandal olay: 16 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kongre sırasında terör örgütü PKK/KCK'nın cebir ve şiddet içeren yöntemlerini öven ve meşrulaştıran propagandaların yapıldığı tespit edildi. Kongreye katılarak örgütsel etkinliklere iştirak eden 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon başlatıldı.

Sorgulanmak üzere emniyete götürüldüler

Açıklamada, şüphelilerin Ankara merkezli 10 ilde yakalanması için başlatılan operasyonun detaylarına da yer verildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmak üzere emniyet birimlerine sevk edileceği belirtildi.

Yeşil Sol Parti'nin olağan kongresinde yaşanan bu olayın, terör örgütü propagandası yapılmasına dair ciddi bir suçlamayı beraberinde getirdiği ifade edildi. Soruşturmanın, olayın aydınlatılması ve sorumluların adalete hesap vermesi amacıyla titizlikle sürdürüleceği vurgulandı.

Yorumlar (0)