Ali Koç ve Erdoğan birarada: Otomotiv sektöründe tarihi yatırım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ve Ford’un Avrupa Başkanı S. Rowley'in katılımıyla gerçekleştirilen "Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı"nda 2 milyar euro yatırım yapılacağı açıklandı.

GÜNDEM 16.03.2021, 15:42 17.03.2021, 10:27
Ali Koç ve Erdoğan birarada: Otomotiv sektöründe tarihi yatırım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ve Ford’un Avrupa Başkanı S. Rowley’in de katıldığı "Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı" gerçekleştirildi.

2 milyar euroluk yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fenerbahçe Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç’un da katıldığı “Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı” bugün yapıldı. Toplantıda konuşan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, 2 milyar euro gibi bir meblağ ile Türk otomotiv sektörü tarihinin en büyük yatırımının yapılacağını belirtti.

Bu yatırımla birlikte Kocaeli’deki fabrikanın, ülkenin ilk ve tek elektrikli araç entegre üretim tesisi haline getirileceğini açıkladı. Koç grubu ve ortağı Ford Motor Company ile birlikte tarihin en yüksek otomotiv yatırımının yapılacağını açıklayan Ali Koç, bu projenin 10 yıl boyunca devam edecek, geleceğe dönük bir hamle olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

“İş dünyasına çağrıda bulunuyoruz”

Türkiye’nin insan kaynağı, potansiyeli, konumu, teşvik sistemi, tarihsel birikimi, AR-GE imkanları gibi birçok konuda önemli fırsatlar sunan ülkelerden biri olduğunu söyleyen Ali Koç, iş dünyasına bu anlamda bir çağrıda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç ile bir araya geldi #3

“Ülkemizin gücüne inanan yatırımcılara sahip çıkıyoruz”

Toplantıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de üretim yapıp vatandaşlara istihdam imkanı veren ve ülkenin potansiyeline inanan yatırımcılara desteklerinin devam edeceğini açıkladı. Ford Otosan’ın 2020’nin son aylarında 2 milyar euro yatırım planı ile ilgili projesini paylaştığını belirten Erdoğan, bu proje için gereken bütün desteğin verileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç ile bir araya geldi #2

Üretim kapasitesi 650 bine çıkacak

Bu proje sonunda Ford Otosan’ın mevcut 440 bin civarındaki üretim kapasitesinin 650 bine çıkacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada üretilip ihraç edilecek araçlar sayesinde Türkiye’nin bu alandaki liderliğinin perçinleneceğini söyledi.

Bu üretim tesisinde 1 tonluk ticari araç üretiminin yapılacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada dizel, elektrikli, benzinli araçlar ile bataryaların da üretiminin gerçekleştirileceğini aktardı. Ford Otosan’ın da bu projeyle ihracatını 13 milyon dolara yükselteceğini belirten Erdoğan, bu araçların Avrupa piyasası ve pazarında da satılması konusunda alım taahhüdünün verildiğini açıkladı.

Yorumlar (0)