Erdoğan, yerli otomobilin banttan ineceği tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk yerli otomobilin 2022 yılında yollarda olacağını söyledi.

OTOMOTİV 16.03.2021, 16:01 16.03.2021, 18:02
Erdoğan, yerli otomobilin banttan ineceği tarihi açıkladı

Türkiye’nin milli imkânlarla geliştirilen ilk yerli otomobil projesinin devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin nihai sonuca ulaşmasının ardından ilk yerli aracın gelecek yıl banttan ineceğini dile getirdi.

İstihdama yönelik olumlu mesajlar

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Ford Otosan Vizyon Toplantısı'na iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihdam ve üretime yönelikte olumlu açıklamalarda bulundu.

Yatırımcıların en gözde merkezlerinden biri haline gelen Türkiye’de Ford Otosan'ın 12 bin 500 kişiye istihdam temin ettiğini belirten Erdoğan, aynı zamanda yüzde 25’lik bir ihracatı da gerçekleştirdiğini ifade etti.

Erdoğan, ayrıca Türkiye'yi dünyanın en kayda değer batarya üreticilerinden biri haline dönüştürmeyi de hedeflediklerini aktardı.

"Avrupa’nın lideri olacağız"

Türkiye’nin kendi imkan ve çabalarıyla geliştirdiği ilk yerli otomobilin banttan inmesiyle beraber otomobil sektöründe Avrupa’da ilk sırayı dünyada ise 5.sırayı almayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Erdoğan, yatırımcıları Türkiye’de yatırım yapmaya çağırdı.

Yorumlar (0)