Akar: Bir haftada 3,5-4 milyon cerrahi maske yapabilecek durumdayız!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni tip koronavirüs (Covid-18) ile mücadeleye ilişkin, "Bir haftada 3.5-4 milyon cerrahi maske yapabilecek durumdayız. Haftada 105 milyon tulum da yapabilecek duruma geldik." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 08.04.2020, 11:14 08.04.2020, 12:05
Akar: Bir haftada 3,5-4 milyon cerrahi maske yapabilecek durumdayız!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TRT Haber'de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"Mücadelemiz son teröriste kadar devam edecek"

Bakan Akar, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere düzenlenen ve 5 sivilin şehit olduğu saldırıya ilişkin, şunları söyledi:

"Maalesef sabah saatlerinde, ekmek parası peşindeki işçilerimize el yapımı bombayla saldırıya şahit olduk. Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bunların hiçbiri yanlarına kalmayacak. Bunlar mutlaka bunun hesabını verecekler. Terörle mücadele konusunda eksilme konusu asla söz konusu değil. Mücadelemiz son teröriste kadar devam edecek. Bu terörü bitireceğiz inşallah. Bunda kararlıyız."

"Tüm kademelerde birimler oluşturuldu"

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirlere ilişkin Akar, "İlk günden itibaren koronavirüs ile ilgili tedbirlerimizi aldık. Alınması gereken tedbirleri görüştük. Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile yakın temasımızı sürdürüyoruz. Tüm kademelerde birimler oluşturuldu. Anlık çalışmalar yapılıyor. Alınması gereken tedbirler alındı." dedi. 

"Bu virüs silahlı kuvvetlerimize sirayet etmedi"

Akar, en önemli konunun koronavirüsün operasyon bölgelerine sirayet etmemesi olduğunu vurgulayarak, şunları aktardı:

"Arkadaşlarımız olağanüstü gayret gösteriyor. Şuana kadar, birliklerimizde, kara-deniz-hava bir sıkıntımız olmadı. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda mesafe kat edildi. Sağlık Bakanlığına da müteşekkiriz. Bu virüs silahlı kuvvetlerimize sirayet etmedi. Karargâh ve kışlalarda bütün faaliyetlerimiz asgari personel ile yürütülüyor. Alınan tedbirlerimiz başarılı bir şekilde uygulandı. Çalışmalarımız sürüyor."

"Bir haftada 3.5-4 milyon cerrahi maske yapabilecek durumdayız"

Maske ve dezenfektan üretimi hakkında Akar, "Virüs ortaya çıktıktan sonra durum değerlendirilmesi yapıldı. Bir haftada 3.5-4 milyon cerrahi maske yapabilecek durumdayız. Haftada 105 milyon tulum da yapabilecek duruma geldik. İlaç fabrikamızda da haftalık dezenfektan üretiyoruz." şeklinde konuştu.

Akar, makina ve yeni ekipmanlar almaya devam ettiklerini kaydederek, "Tüm halkımıza da ücretsiz göndermek, dost ve müttefik ülkelere de gönderebilmek için haftalık 10 milyon üretim yapacağız." dedi. 

"Bazı orduevlerimizi sağlık personellerine tahsis ettik"

Orduevlerindeki son duruma ilişkin Akar, "Sağlık Bakanlığı personelimiz omuz omuza çalışıyor. Zorunlu olarak mesleki zaruret olarak doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız için elimizdeki imkânları değerlendirdik. Bazı orduevlerimizi sağlık personellerine tahsis ettik. Bakan Koca ile günde birkaç kez görüşüyoruz. Tekniğimizi ve teknolojimizi gözden geçirip ilaç üretimine başlayacağız." ifadelerini kullandı. 

"İdlib'de gerginlik azalmış durumdadır"

Akar, İdlib'de sağlanan ateşkese ilişkin, "Rejim unsurlarına çok büyük zayiatlar verildi. 5 Mart'ta Moskova'da Rus heyetle mutabakat yapıldı ve ateşkes ilan edildi. Şu anda mutabakatta birkaç münferit ateşkes ihlali ile birlikte genel olarak huzur ortamı devam etmektedir. Gerginlik azalmış durumdadır. Her şeye rağmen bizim için teyakkuz esastır. Üçüncü devriye de tamamlandı. Önümüzdeki dönemde devriyeler devam edecek. Ateşkesin kalıcı hale gelmesi en temel dileğimizdir." diye konuştu. 

"1 Ocak'tan beri harekât bölgelerinde 903 terörist etkisiz hale getirildi"

Harekât bölgelerinde faaliyetlerin devam ettiğine dikkat çeken Akar, "1 Ocak'tan beri harekât bölgelerinde 903 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Mehmetçik polis ve jandarmamız ile görevlerini omuz omuza gerçekleştiriyor. Meşru müdafaa esastır. Bize yapılan saldırılara karşı beklemeksizin oradaki arkadaşlarımız gereğini yapmaktadır. 1 Ocak'tan beri 59 kara operasyonu, 90 hava operasyonu yapıldı. 200 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü elebaşları gittikleri yolun yol olmadığını gördüler. En son terörist etkisiz hale getirilene kadar operasyonlar devam edecektir. İnşallah bu terörün üstesinden geleceğiz." dedi. 

"148 bin 763 kişinin karşı tarafa geçtiğini tespit ettik"

Akar, hudut güvenliğine ilişkin, "11 bin 888 illegal hudut geçişine müdahale ettik. Yunanistan-Bulgaristan sınırında 28 Şubat'tan bu yana 148 bin 763 kişinin karşı tarafa geçtiğini tespit ettik." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)