AK Parti’den ‘askerlik’ müjdesi! Yıllardır beklenen haber geldi

Bakaya kalan ve yoklama kaçağı olması sebebiyle bedelli askerlikten faydalanamayan vatandaşlar için harekete geçtiklerini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bu konuda bir kanun teklifinin hazırlandığını açıkladı. 

GÜNDEM 20.06.2022, 13:20
AK Parti’den ‘askerlik’ müjdesi! Yıllardır beklenen haber geldi

Bedelli askerlikten faydalanmak isteyen birçok vatandaşın bakaya sorunu ve yoklama kaçağı olması sebebiyle bu hizmetten yararlanamadığını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sorunun çözümü için detaylı bir çalışma yaptıklarını ifade etti. 

“Bu sorunu çözmek için toplam 7 kanunda düzenleme yapacağız”

Konuyla ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Ünal, sorunun çözümü için toplam 7 kanun üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 20 maddeden oluşan 7 kanun düzenlemesinin enine boyuna araştırıldığını dile getiren Ünal, “Bu sorunu çözmek için toplam 7 kanunda düzenleme yapacağız. Bu 7 kanun içerisinde toplam 20 maddelik bir teklifimiz bulunuyor. En kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunarak hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Bu düzenleme ile artık bedelli askerlikten yararlanabilecekler”

Bakaya kalanların ve yoklama kaçağı olanların uzun süredir beklediği bir adımı attıklarını belirten Ünal, “Meclise sunacağımız bu teklifle birlikte bakaya kaldığı ve yoklama kaçağı olduğu için bedelli askerlik hizmetinden faydalanamayan vatandaşlarımız da artık rahat bir nefes alacak. Bu düzenleme ile artık bedelli askerlikten yararlanabilecekler” müjdesini verdi. 

Öğrenci affı ile ilgili düzenleme ne zaman meclise gelecek?

Bir süredir gündemde olan öğrenci affına ilişkin de görüşlerini paylaşan Ünal, “Bu düzenlemeyi de inşallah en kısa sürede yasalaştıracağız. Öğrenci affı ile ilgili hazırladığımız kanun teklifini de bu hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)