Hac ziyaretlerinde modern teknoloji ve yapay zeka dönemi!

Suudi Arabistan, bu yılki hac planını kamuoyuna duyurdu. Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys, bu yılki hac sezonunun ön plana çıkan özelliğinin yeni uygulamalar, modern teknolojiler ve yapay zekanın kullanılması olacağını söyledi.

DÜNYA 20.06.2022, 13:31
Hac ziyaretlerinde modern teknoloji ve yapay zeka dönemi!

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı ve Kabe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys, bu yılki hac planına yönelik açıklama yaptı.

Yapay zeka ve modern teknoloji öne çıkacak

Sudeys, bu yılki hac sezonunun ön plana çıkan özelliğinin; yeni uygulamalar, yapay zeka ve modern teknolojilerin kullanılması olduğunu aktardı.

Hac mevsimi için bu yıl şu ana kadarki en büyük operasyonel planı tasarladıklarını söyleyen Sudeys, bu planın, Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu çerçevesindeki stratejik hedefleriyle bağlantılı olacağını aktardı.

Sudeys plan çerçevesinde, hacıların ibadetlerini daha kolay yapabilmeleri amacıyla 10 bin görevlinin hazır olacağını, Kabe'nin çevresinin yalnızca hacıların tavafına, diğer genişletilmiş bölgelerin de nafile tavaflara ayrılacağını, Kral Fehd, Es-Selam ve Kral Abdulaziz kapılarının hacılara tahsis edileceğini dile getirdi.

Bakan Rabia ise hacıların sayısını, sağlık şartlarına göre kademeli olarak artırmayı arzuladıklarını ifade etti.

Türkiye’ye 37 bin kişilik kontenjan verilmişti

Kovid-19 salgını sebebiyle Suudi Arabistan, 2020 ve 2021 tarihinde hac ibadeti için yalnızca ülke içinden ve sınırlı hacı adayına müsaade etmişti.

Bu yıl hacı adaylarını yurt dışından da kabul etmeye başlayan Suudi Arabistan, henüz etkisi tam anlamıyla sona ermeyen Kovid-19 salgını sebebiyle Türkiye'ye 37 bin 770 kişilik kontenjan vermişti.

Suudi Arabistan bu seneki hac ibadeti için yurt içi ve dışından 1 milyon ziyaretçinin kabul edileceğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)