9 kişi hayatını kaybetti! İşte ilk görüntüler...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırındaki deprem nedeniyle Van'daki son duruma ilişkin bilgi verdi.

GÜNDEM 23.02.2020, 11:47 23.02.2020, 14:11
9 kişi hayatını kaybetti! İşte ilk görüntüler...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'da peş peşe meydana gelen iki ayrı deprem sebebiyle Van'ın Başkale ilçesine bağlı 4 köyde yıkımlar söz konusu olduğunu ifade ederek, "4'ü yetişkin, 4’ü çocuk olmak üzere 8 vatandaşımızı ilk gelen bilgiler ışığında paylaşıyorum kaybettik. Allah rahmet eylesin. 5 vatandaşımız da yaralı olarak hastanele ulaştırıldı." diye konuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 14.00 itibarıyla hayatını kaybedenlerin sayısını 9 olarak duyurdu.

24 Ocak'ta meydana gelen deprem sebebiyle Elazığ'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Koordinasyon Toplantısı'nda İran'da meydana gelen depremle ilgili açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu bilgileri verdi:

"Bugün sabah itibarıyla 08.53'de İran’ın Hoy kentinde bir deprem meydana geldi 5.9 büyüklüğünde. İran'ın Hoy kenti ile bizim hem Hakkari, hem Van ilimiz Başkale ilçemiz sınır olarak teşkil ediyor. Hakkari'de yaptığımız değerlendirmelere göre bir olumsuzluk görülmüyor. Ama Van'da Başkale ilçesinin Kaşkol, Güvenlik, Gelenler, Özpınar köylerinde depremin etkilerinin hissedildiği, can kayıplarının olduğu konusunda ilk bilgileri aldık. Hemen de Sayın Cumhurbaşkanımıza Hoy kentindeki bu meydana gelen depremin bizimle alakalı bölümünde Van Başkale’de ve ilgili 4 köydeki karşı karşıya kaldığımız durumu arz ettik. Evlerde yıkıklar söz konusu. Hem Van valimiz, hem kaymakamımız, hem de AFAD ekiplerimizin ilk bölümü yola çıktılar. AFAD ekiplerimiz ilgili köylere ulaştılar. Daha doğrusu Özpınar köyüne ilk önce ulaştılar, diğer köylere de ulaşmak üzereler. Şuanda enkaz altında vatandaşlarımızın olduğu köyler olduğu belirtiliyor. 4'ü yetişkin, 4’ü çocuk olmak üzere 8 vatandaşımızı ilk gelen bilgiler ışığında paylaşıyorum kaybettik. (Saat 14.00 itibarıyla ölü sayısı 9 oldu) Allah rahmet eylesin. 7’si Özpınar köyünden, 1 vatandaşımız ise Güvenlik köyünden. 5 vatandaşımız da yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam etmektedir."

İran’ın Hoy şehri ile ilgili Dışişleri Bakanlığından aldıkları bilgileri de aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Herhangi bir uluslararası yardım talebi İran tarafından yapılmış değil. Onun için oradaki depremin hasarlarını da buradan takip ettiğimizi kamuoyuna iletmek isterim" dedi.

Koca: 9'u ağır, 37 yaralı var!

Türkiye-İran sınırındaki depremde yaralıların durumuna ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "9 vatandaşımız hayatını kaybetti. 37 vatandaşımız yaralandı, 9'unun durumu kritik, diğerlerinin hayati tehlikesi bulunmuyor." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesine 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekibi sevk edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'da meydana gelen ve Van'da da hissedilen depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan telefonla bilgi aldı.

İlk kareler

İşte Van'da yıkılan köylerden gelen görüntüler ve arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarından ilk kareler...

Yorumlar (0)