Komşudaki deprem Van'ı vurdu!

İran'ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Kotur ilçesinde 5,7 büyüklüğünde, Khoy şehrinde ise 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van'da da etkili oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'daki depremin ardından Van'da 4'ü yetişkin 3'ü çocuk 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

DÜNYA 23.02.2020, 09:38 23.02.2020, 12:20
Komşudaki deprem Van'ı vurdu!

Deprem ile ilgili açıklama Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden geldi. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kotur ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki yer sarsıntısı yerel saatle 09.22'de oluştu.

Yer sarsıntısının yerin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi.

Yer sarsıntısı sonucu can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama gelmedi.

Saat 08.53'te de Khoy kentinde oluştu

İran’ın Khoy şehrinde de deprem meydana geldi. Meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van’da da hissedildi.

AFAD’dan (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) alınan bilgilere göre, sabah saat 08.53'te İran’ın Khoy kentinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van merkez başta olmak üzere birçok ilçede hissedildi.

Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan bazı yapılar yıkıldı.

Yaralılar hastanelere sevk ediliyor

İran'da sabah meydana gelen iki ayrı deprem, Van ve çevre illerde de hissedildi. Sınır köylerinden sivil araçlarla getirilen depremde yaralanan vatandaşlar ambulanslara alınarak Başkale'deki hastanelere sevk ediliyor.

Van Valiliği: AFAD ve UMKE bölgeye sevk edildi

Van Valiliğinden yapılan açıklamada ise, "Deprem sonrası Başkale ilçemizin Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallelerinde hasar meydana gelmiştir. AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Soylu: 7 kişi yaşamını yitirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'daki depremin ardından Van'da 4'ü yetişkin 3'ü çocuk 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, "5 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)