Selçuk: Bazı okullarda hasar oluştu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İran'da meydana gelen depremden etkilenen Van'da bazı okulların hasar gördüğünü açıkladı.

GÜNDEM 23.02.2020, 11:57 23.02.2020, 13:02
Selçuk: Bazı okullarda hasar oluştu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye-İran sınırında meydana gelen depremle ilgili "Başkale, Saray, Gürpınar ilçelerindeki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi" açıklamasında bulundu.

Van'da depremden etkilenen okullar konusunda Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Kesin hasar tespiti tamamlanıncaya kadar geçici süreyle taşımalı eğitim gerçekleştireceğiz." dedi.

Ufak çapta hasarlar var

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İran'ın Khoy şehrinde meydana gelen depremden etkilenen Van'ın Başkale, Saray ve Gürpınar ilçelerindeki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldiğini açıkladı.

Elazığ'a gelen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve diğer ilgililerin katılımıyla valilikte düzenlenen eğitim değerlendirme toplantısının ardından, Öğretmen Sıddıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde telafi eğitimi alan öğrencilerle sohbet etti.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çıkışta yaptığı açıklamada, İran'ın Khoy kentinde meydana gelen deprem dolayısıyla Başkale ilçesinde hayatını kaybden vatandaşların olduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun öncülüğünde, AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) gerekli müdahale ve destek çalışmalarına başladığını bildiren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz de bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bize ilk ulaşan bilgilere göre, Başkale, Saray, Gürpınar'daki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi. Onun dışında bölgedeki diğer okullarımızla ilgili bir sıkıntı söz konusu değil. Kesin durum yapılacak çalışmalar sonucunda belirlenecektir. Bu okullarımızda kesin hasar tespiti tamamlanıncaya kadar geçici süreyle taşımalı eğitim gerçekleştireceğiz. Yani eğitimin aksamaması için her türlü tedbiri alıyoruz."

"Bir eksiğimiz olmaz"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir gazetecinin, Van'da depremden etkilenen ilçelerde eğitime ara verilip verilmeyeceğine ilişkin sorusuna şu cevabı verdi:

"Şu anda Başkale'deki eğitim ve öğretim hususunda henüz daha tablo tam netleşmiş değil ama taşımalı eğitim yoluyla biz her türlü tedbirimizi yarın sabahtan itibaren alabiliriz. O konuda bir eksiğimiz olmaz. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanımız ve valimizle temas halindeyiz. Bu konuda aksaklık çıkmaması için ne gerekiyorsa sürdürüyoruz."

Yorumlar (0)