8 ilde eş zamanlı baskın!

İstanbul merkez olmak üzere toplam 8 ilde 83 kişiye yönelik rüşvet operasyonu düzenlendi.

GÜNDEM 03.11.2020, 08:09 03.11.2020, 16:23
8 ilde eş zamanlı baskın!

İstanbul merkez olmak üzere toplam 8 şehirde, yabancılardan rüşvet alarak usulsüz şekilde onlara ikamet izni verdiği ve bu yolla haksız kazanç sağladığı tespit edilen 14'ü kamu çalışanı olmak üzere toplam 83 kişiye yönelik eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.

Emniyet Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, içlerinde kamu memurları ile yabancıların bulunduğu bir haksız kazanç şebekesinin, çok sayıda yabancı milletten insana usulsüz ve haksız biçimde ikamet izni sağladığı, sahte ikamet belgeleri düzenlediği ve bazı yabancı insanların da randevu ve sıra almadan il göç idarelerindeki tüm işlemlerinin gerçekleştirildiği bilgisi sonrası çalışma başlatıldı.

Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, bahse konu olan soruşturma çerçevesinde 10'u yabancı ve 14'ü kamu personeli olmak üzere toplam 83 kişinin yakalanarak adalete çıkarılması amacıyla İstanbul merkezli toplam 8 vilayette operasyon gerçekleştirdi.

Hâlihazırda süren operasyonlar çerçevesinde çok sayıda zanlının yakalanarak gözaltına alındığı, ev ve iş yerlerinden oluşan adreslerde arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)