5 gündür aranan genç kızın cesedi, ormanda 10 parçaya bölünmüş bir şekilde bulundu

5 gündür Antalya'da haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi olan 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu ölü olarak bulundu. Üniversiteli öğrencisi kıza, evinde cinsel saldırıda bulunan, onu boğarak öldüren ve ardından banyoda 5 parçaya ayırarak valizle ormanlık alana gömen emlakçı ise tutuklandı.

GÜNDEM 02.08.2021, 15:13 02.08.2021, 20:12
5 gündür aranan genç kızın cesedi, ormanda 10 parçaya bölünmüş bir şekilde bulundu

Antalya'da 5 gündür kayıp olduğu belirtilen 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cesedi, ormanlık alanda 10 parçaya ayrılmış bir şekilde gömülü olarak bulundu.

5 gündür haber alınamıyordu

Evinden 28 Temmuz Çarşamba günü ayrılan ve Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümü okuyan Azra Gülendam Haytaoğlu'nun ailesi, kızlarından 5 gündür haber alamıyordu. Olaya ilişkin inceleme başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, son olarak genç kızın, Konyaaltı’nda emlak ve inşaat mühendisliğiyle uğraşan 48 yaşındaki Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğünü belirledi. Gözaltına alınan şüpheli emlakçı, emniyetteki ifadesinde “Daha önceden tanışmıştık, yemek yedik beraber, daha sonra gitti” dediği belirtildi ve şüpheli, bu ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Soruşturmayı genişleten ekipler, güvenlik ve MOBESE kameralarını incelemeye başladı. İncelenen görüntülerde şüpheli Ayhan'ın, defalarca evinden valizlerle çıktığını belirleyen ekipler, şüpheliyi yeniden gözaltına aldı.

İtiraf etti

Bu görüntüler üzerine şüpheli Mustafa Murat Ayhan, çapraz sorguya alındı. Çapraz sorguda cinayeti itiraf eden Mustafa Murat Ayhan'ın "Birlikte yemek yiyip daha sonra alkol aldık. Aramızda bir tartışma yaşandı. Onu boğarak öldürdüm. Banyoya götürüp onu parçalara böldüm. Kepez ilçesi Varsak'ta bulunan ormanlık alana parçalarını gömdüm" dediği aktarıldı.

Cinayet itirafından sonra katil zanlısı, itiraf ettiği adreste cesedin yerini polis ekiplerine gösterdi. Adrese intikal eden ekipler, bu bölgede genç kızın cesedini parçalara bölünmüş bir şekilde buldu. Haytaoğlu’nun cenazesi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Cinayet zanlısı ise tutuklandı.

Aile evinde yas

Antalya'da boğularak öldürülen ve cesedi 5 parçaya ayrılan üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan baba evi gelen acı haberin ardından yasa boğuldu. Genç kızın vahşice öldürüldüğünü öğrenen yakınları, baba Mustafa Haytaoğlu'nun muhtarlığını yaptığı Derviş Paşa Mahallesi'nde bulunan evine akın etti. 2 kız, 2 erkek çocuk babası muhtar Mustafa ve Nezide Haytaoğlu'nun Antalya'da olduğunu aktaran yakınları, genç kızın cenazesinin Kadirli’de son yolculuğuna uğurlanacağını belirtti.

Üniversiteden taziye mesajı

Akdeniz Üniversitesi, vahşi bir cinayete kurban giden öğrencileri Azra Gülendam Haytaoğlu için bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda, “Cinayeti şiddetle kınıyor, hunlarca hislerle işlenen bu cinayetin failinin, adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz” sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)