3 belediye başkanın yerine görevlendirme

Haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında, Mardin'in HDP'li Mazıdağı, Savur ve Derik belediye başkanlarının yerine yeni görevlendirmeler yapıldı.

GÜNDEM 16.11.2019, 08:56 16.11.2019, 09:15
3 belediye başkanın yerine görevlendirme

Terör soruşturması kapsamında Mardin'de görevden alınan HDP'li Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın, Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü ve Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez'in yerine görevlendirme yapıldı.

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında HDP'li belediye başkanları olan Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın, Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü, Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltına alındığı anımsatıldı.

Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın, Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü, Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez'in haklarında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasa'nın 127. maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, Belediye Kanunu'nun 45. ve 46. maddeleri uyarınca üç belediyeye görevlendirme yapıldığı kaydedildi.

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre "Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirmeler şu şekilde:

-Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın'ın yerine Mazıdağı Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan,
-Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü'nün yerine Savur Kaymakamı Bayram Türker,
-Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez'in yerine de Derik Kaymakamı Hakan Kafkas.

Yorumlar (0)