ABD'den şaşırtan YPG itirafı!

''Dürüst olmak gerekirse” diye söze başlayan Amerika'nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'den şaşırtan bir itiraf geldi: “Suriye’de Kürtlerin yarısı DEAŞ'tan kaçtıkları kadar diğer yarısı da YPG’den de kaçıp Türkiye’ye sığındılar.'

DÜNYA 16.11.2019, 09:03
ABD'den şaşırtan YPG itirafı!

ABD’nin (Amerika Birleşik Devletleri) Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bakanlıkta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de katılımıyla DEAŞ’a Karşı Koalisyon toplantısı düzenledi.

"Dürüst olmak gerekirse..."

Barış Pınarı Harekatı sonrasında oluşturulması planlanan güvenli bölgeye bir milyon mültecinin yerleştirilmesiyle ilgili Türkiye’den güvenceler aldıklarını söyleyen ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’nin buna yönelik Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve ABD (Amerika Birleşik Devletleri) ile iletişim içinde olduğunu kaydetti.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ''Ayrıca bu mültecilerin içinde 350 bin Kürt de bulunuyor. Bu Kürtlerin bir kısmı DEAŞ'tan kaçarken, dürüst olmak gerekirse diğer bir kısmı ise PYD/YPG'den dolayı kaçtı. Şimdi bölgeye geri dönmek istiyorlar.'' ifadelerini kullandı.

"İade" kavgası yaşandı: Sorumsuzca...

Toplantıda DEAŞ üyesi teröristlerin ülkelerine iade edilmesi ve ülkelerinde yargılanmaları konusunda ABD ve Avrupa arasındaki anlaşmazlık da patlak verdi. Fransa'nın "DEAŞ üyelerinin Irak'ta yargılanması" önerisine, ABD tarafı, ''sorumsuzca'' diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar (0)