Türkiye Kamu-Sen’den Cumhurbaşkanlığına dilekçe

Türkiye Kamu-Sen, 3600 ek göstergeden yararlanamayan kamu personellerinin mağduriyetlerinin karşılanması ve memur emeklilerinin maaşlarının yükseltilmesine dair taleplerinin bulunduğu dilekçeyi Cumhurbaşkanlığına yolladı.

EMEK-SENDİKA 18.04.2023, 13:24 19.04.2023, 12:53
Türkiye Kamu-Sen’den Cumhurbaşkanlığına dilekçe

Cumhurbaşkanlığına iletilen bir talep mektubunda, Türkiye Kamu-Sen'in tazminat yansıtma oranlarının artırılması talebi yer aldı.

Memur emeklilerinin sıkıntılarına yer verildi

Türkiye Kamu-Sen taraflarından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve Genel Başkan Vekili Talip Geylan imzasıyla yollanan dilekçede, memur emeklilerinin sıkıntılarına yer verildi.

Türkiye Kamu-Sen, memurların emekli olduktan sonra aldıkları maaşların çalışırken aldıkları maaşlardan çok düşük olması sebebiyle emekli olmaktan kaçındıklarını belirterek, emekli maaşlarının yükseltilmesi talebini Cumhurbaşkanlığı'na iletti. Dilekçede, bu uçurumun giderilmesi için memur emeklilerinin maaşlarının artırılması gerektiği vurgulandı.

3600 ek göstergeye işaret edildi

Emekli aylığı en düşük sınırının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesinin olumlu kesimlerinin olduğu ifade edilen dilekçede, buna rağmen uzun süredir kamuda hizmet vermiş olan memurların en düşük emekli aylığı ödemesi sağlanan kesimlerden bir tanesi durumuna geldiğine dikkat çekildi.

Bazı kamu görevlilerinin unvanlarındaki ek göstergelerin 3600'e yükseltilmesine rağmen aynı eğitim durumuna ve görevlere sahip diğer kamu çalışanlarının ek göstergelerinin hala 3600'ün altında kaldığına dair bir dilekçe sunuldu. Bu durumda olan kamu çalışanlarının tazminat yansıtma oranlarının yüzde 145'e yükseltilmesi ve 3600 ek göstergesi olanlarla eşitlenmesi talep edildi. Dilekçede, bu durumun emeklilik maaşları arasındaki uçurumun artmasına ve çalışanların adil bir şekilde ödüllendirilmemesine neden olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)