TESK: Benzin fiyatı 5 liraya inmeli!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, petrol fiyatlarındaki tarihi düşüşün pompa fiyatlarına yansıtılması gerektiğini kaydederek, "Yeni fiyatlara göre benzinin litre fiyatının 5 TL, motorinin de 4.50 TL ye kadar indirilmesi gerekir." dedi.

EKONOMİ 09.03.2020, 12:54
TESK: Benzin fiyatı 5 liraya inmeli!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, petrol fiyatlarında gerçekleşen tarihi düşüşün pompa fiyatlarına yansıtılması gerektiğine ilişkin açıklamada bulundu. 

Palandöken, yeni petrol fiyatlarına göre benzinin litre fiyatının 5 liraya, motorinin de 4,5 liraya kadar indirilmesi gerektiğini söyledi. 

"Enflasyon düşerken ekonomik büyüme artacak"

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı petrol üreticisi ülkelerin Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirdikleri toplantının ardından petrol fiyatlarının hızla düştüğüne dikkat çeken Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyon hesaplamasında birçok kalem akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Enflasyonu düşürmek için sıkı maliye ve para politikası uyguladığımız bu dönemde petrol fiyatlarındaki düşüş acil olarak pompaya yansıtılmalı. Ülke olarak en büyük ithalatı enerji sektöründe yapıyoruz. Bunun içinde ham petrol ve motorinin payı oldukça yüksek. Petrol fiyatlarındaki düşüş son aylarda cari fazla verdiğimiz ekonomide bu trendin süreceğine işaret ediyor. Dolayısıyla enflasyon düşerken ekonomik büyüme artacak ve dış ticaret açığı da pozitif yönde etkilenecek."

Yorumlar (1)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Bizde değil indirim bindirime devam.