SEC: Binance'ın ABD'deki varlıkları dondurulsun

En büyük kripto para borsası olan Binance ile kurucusu Chanpeng Zhao'ya 13 farklı suçlama yönelten ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), borsanın ABD'deki varlıklarının dondurulmasını istedi. Kripto yatırımcıları, sürecin piyasayı nasıl etkileyeceğini merak ediyor.

EKONOMİ 07.06.2023, 09:13 07.06.2023, 17:52 Hakan Öksüz
SEC: Binance'ın ABD'deki varlıkları dondurulsun

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kripto para borsası Binance ile sahibi Chanpeng Zhao'ya 13 farklı suçlama yöneltilmişti. Borsanın birçok menkul kıymetler kanunu ihlalinde bulunduğu belirtilmişti. SEC'in açtığı davanın ardından kripto piyasasında keskin bir düşüş yaşanmış, daha sonra Bitcoin (BTC) yeniden yükselişe geçmişti. 

Geçici yasaklama emri talep etti

SEC, şimdi de kripto para borsası Binance'ın ABD'deki varlıklarının dondurulmasını istedi. Mahkemeden geçici yasaklama emri talep eden SEC, borsayı işleten BAM Trading ile kurucu Changpeng Zhao'ya 13 ayrı suçlamada bulundu.

Coinbase borsasına da dava açtı

Doğrulanmış bir muhasebe, delillerin yok edilmesinin önüne geçilmesi ve varlıkların ülkesine iadesi gibi ihtiyati tedbirler talep eden Komisyon, bir başka kripto para borsası olan Coinbase'e de dava açtı. Ripple (XRP) ile yıllardır davalık olan Komisyon, kripto para piyasasının regüle edilmesi ve kripto borsalarının SEC'e kayıt yaptırması gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar (0)