Türk askerine Kosova'da görev: İntikal tamamlandı

Kosova'da gerçekleşen olayların ardından NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının talebi üzerine vazifelendirilen komando birliğinin Kosova'ya intikali tamamlandı.

GÜNDEM 07.06.2023, 09:27 07.06.2023, 11:12
Türk askerine Kosova'da görev: İntikal tamamlandı

“İhtiyat birliği” şeklinde görevlendiren, Kırklareli'nin ilçesi Lüleburgaz da bulunan 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı komando birliğinin bir bölümü daha Çorlu'da yer alan askeri havalimanına gitti.

Mehmetçik Sultan Murat Kışlası'nda konuşlanacak

Mehmetçik, burada gerçekleştirdiği hazırlıkların sona ermesiyle beraber askeri uçaklarla Priştine'de yer alan Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı'na vardı.

Havalimanına giden birliği burada Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı karşıladı. Mehmetçik daha sonra görevlendirildikleri Sultan Murat Kışlası'na intikal etti.

Kosova’da ne oluyor?

Kosova'da gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonrasında ortalık karıştı. Sırpların çoğunlukta bulunduğu Kosova’nın kuzeyindeki Leposaviç, Zubin Potok ve Zveçan belediyelerinde 23 Nisan günü gerçekleştirilen yapılan yerel seçimlerden galibiyet elde eden Arnavut belediye başkanlarının göreve başlamasına Kosovalı Sırplardan tepki geldi.

Arnavut belediye başkanlarını koruyabilmek adına bölgeye sevk edilen Kosova polisi ile Sırplar arasında gerginlik meydana geldi. Belediye binalarını korumak üzere 29 Mayıs günü görevlendirilen NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü askerleri ile Sırpların yaşadığı arbede sonucu 30'u asker 80'den çok kişi yaralandı.

Yorumlar (0)