Milyonlarca memur merakla bekliyordu! 4 aylık zam oranları belirlendi

Emekliler ve memurlara yapılacak zam oranı yıl sonuna yaklaşılması ile beraber netleşmeye başladı. TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı enflasyon miktarının açıklamasının ardından yeni senede yapılacak olan zam oranları da belli oldu. Kesin zam miktarı kasım ve aralık ayı verileriyle netlik kazanacak. Dört aydan alınan verilerle emekli ve memur zammı miktarı belirlendi.

EKONOMİ 03.11.2022, 14:10 04.11.2022, 16:25
Milyonlarca memur merakla bekliyordu! 4 aylık zam oranları belirlendi

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü yeni senede yapılacak zam miktarına çevrilmiş durumda. Sene sonuna az bir süre kala zam oranlarına dair rakamlarda kesinleşmeye başladı.

TÜİK enflasyon rakamlarını duyurdu

BAĞ-KUR, SSK ve memurlar için enflasyon oranı maaş zammı için büyük bir önem taşıyor. Emekliler ve memurlar enflasyon rakamına göre “enflasyon farkı” alıyor. BAĞ-KUR ve SSK emeklileri ise 6 aylık enflasyon miktarı kadar yeni senede zam alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından sağlanan verilere göre, ekim ayında enflasyon yüzde 3,54 yükselirken, senelik temelde artış yüzde 85,51'i gördü. Temmuz, ağustos, eylül ve ekim dönemlerini içerisine alan dört aylık zamanda enflasyon yüzde 10,84 şeklinde gerçekleşti.

Memurlar yüzde kaç zam alacak?

Belirlenen bu orana göre memur emeklileri ve memurlar yüzde 7 miktarında toplu sözleşme zammının yanı sıra en düşük yüzde 3,84'lük enflasyon farkı almaya hak kazandı. Önümüzdeki senede memurların maaşına yüzde 8 seviyesinde toplu sözleşme zammı yansıtılacak. Dört aylık oranları göz önüne alınarak, memurun ocak ayı maaş zammı enflasyon farkı ile beraber yüzde 11,84’ü görecek. Son iki ay içerisinde açıklanan veriler ile beraber kesin zam miktarı netleşecek.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde kaç zam alacak?

6 ayda bir enflasyon miktarına bağlı olarak BAĞ-KUR ve SSK emeklileri de zam alıyorlar. Açıklanan dört aylık verilerle, emekliler için yüzde 10,84'lük bir zam fırsatı oluştu. Kasım ve aralık verileri ile beraber emeklilerin alacağı kesin zam miktarı belirlenecek.

2 aylık veriler bekleniyor

Kasım ayı enflasyonu 5 Aralık, aralık ayı enflasyonu ise 3 Ocak günü açıklanacak. BAĞ-KUR, SSK, memur emeklisi ve memurların kesin zam miktarı bu tarihler arasında açıklanan oranların sonunda belirlenecek.

Bu rakamların üstünde bir refah payı düzenlemesi yapılıp yapılmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki senede refah kayıplarını telafi edecek çalışmalar sağlayacaklarını duyurmuştu.

Yorumlar (0)