Maskede 1 TL tavanı böyle delindi

Cerrahi maske için belirlenen 1 liralık tavan fiyat da fırsatçıları durdurmaya yetmedi. Fırsatçılar maskeyi dezenfektanla beraber paket yaparak satışa çıkardılar ve maskenin fiyatını dezenfektana yükseldiler.

EKONOMİ 17.05.2020, 12:40
Maskede 1 TL tavanı böyle delindi

Devlet vatandaşı fırsatçılara karşı korumak için ücretsiz maske dağıtımı da dahil hper yolu deniyor ancak fırsatçılar bir türlü durmuyor.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından satışı serbest hale getirilen, Ticaret Bakanlığı tarafından da tavan fiyatı 1 TL olarak belirlenen tıbbi maske satışında fırsatçılar yeni kapı buldu.

2 liraya yükselttiler

Maskelerin yanına dezenfektan gibi ürünler ekleyerek paket haline getiren bazı firmalar, bu paketle maske fiyatını da iki katına çıkardı. Sabah gazetesinin haberine göre; bazı eczanelerin de maskede tavan fiyatı deldiği belirlenirken, durumu fark eden vatandaşlar 2 liradan satış yapılmasına tepki gösterdi.

Tüketicilerin bilinçli olması gerektiği yönünde uyarıda bulunan sektör temsilcileri ise, 1 lira olarak belirlenen tavan fiyatın üstünde satışın hem hukuki hem de ahlaki olmadığının altını çiziyor. 1 liralık satışın da satıcıya kazandırdığını vurgulayan üreticiler, "Üretim o kadar çok ki önümüzdeki dönemde maske fiyatları 1 liranın da altına düşecek. Şu anda uyanıklık yapıp cerrahi maskeyi afaki fiyata satmaya kalkanın da ürünler elinde kalacak" ifadelerini kullanıyor.

Paketin içine girince fiyatı artıyor

1 liralık maskeleri dezenfektan gibi ürünlerle birlikte paket halinde satan uyanıklar maske fiyatlarını katlıyor. Pakette bulunan defenzektan tekli olarak 50 TL'ye satılıyor ancak paket olarak aldığınızda 50 tanelik maskeyle beraber 135 TL'lik bir satış fiyatı söylüyorlar. Yani bir maske 1.70 TL'ye satılmış oluyor.

Yorumlar (0)