Kripto piyasasında deprem! Ani düşüşün sebebi ne?

Kripto piyasasında gece saatlerinde yaşanan sert düşüşle birlikte Bitcoin (BTC), 25 bin dolar seviyesine indi. Bu düşüş, altcoin piyasası üzerinde de etkili oldu. Peki kriptodaki ani düşüşün sebebi ne? İşte detaylar...

EKONOMİ 13.06.2022, 09:18 Hakan Öksüz
Kripto piyasasında deprem! Ani düşüşün sebebi ne?

Kripto piyasasında son günlerde yaşanan düşüşle birlikte Bitcoin (BTC), 27 bin dolar seviyesine gerilemişti. Analistlerin birçoğuna göre Bitcoin yeniden 30 bin dolar civarını test edecekti. Beklenen olmadı ve gece saatlerinde Bitcoin 25 bin dolar seviyelerine kadar indi. Bu düşüşle birlikte Bitcoin, 2020 yılının Aralık ayındaki seviyesini görmüş oldu.

Küresel piyasalardaki belirsiz hava, kripto marketinde satıcıların güçlenmesine yol açtı. Piyasanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'deki düşüş, altcoinlere de yansıdı. Birçok kripto para biriminde yüzde 30'a varan düşüşler görüldü. 

Ethereum fiyatı da dip seviyelere indi!

Piyasanın iki numaralı kripto para birimi olan Ethereum (ETH), son 24 saatte yüzde 8 değer kaybetti ve 1.300 dolar seviyesine geriledi. Marketin diğer büyük coinleri de bu düşüşten nasibini aldı. Ripple (XRP) 0.32 dolar, Cardano (ADA) 0.45 dolar ve Solana (SOL) 27 dolar civarına indi.

Kripto piyasasında önceki hafta yaşanan yükselişler, ayı döneminin sona erdiğine ve yükseliş hareketinin başlayacağına dair umutları artırmıştı. Bitcoin, 31 bin dolar bandına çıkmış ve birçok altcoini peşinden sürüklemişti. Unifi Protocol (UNFI) ve Bluzelle (BLZ) gibi altcoinlerde ciddi yükselişler yaşanmıştı.

Kriptodaki ani düşüşün sebebi ne?

Peki kripto piyasasındaki ani düşüşün sebebi ne? Analistlere göre küresel piyasalardaki belirsizlik havası, kriptodaki düşüşün en büyük nedenlerinden birini oluşturuyor. Yatırımcılar henüz gerçek anlamda yükseliş döneminin başlayacağına inanmış değil. Özellikle de kurumsal yatırımcılar, bu dönemde genellikle satış yönlü aksiyon alıyor. 

ABD'deki enflasyon oranının etkisi!

ABD'deki Mayıs ayı enflasyonunun yüzde 8,6 olarak açıklanmasının, kripto piyasasındaki düşüşe neden olan etmenlerden biri olduğu söyleniyor.

Enflasyonun ABD'de bir türlü soğumaması, durumun daha da kötüleşebileceğine dair işaretler sunuyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından uygulanacak sıkı para politikasının, kriptodaki düşüşü derinleştirebileceği iddia ediliyor.

Not: Bu haberdeki değerlendirmeler, bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)