Binance borsasının coini BNB, inceleme altında!

Binance borsasının kripto parası olan Binance Coin (BNB), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından incelemeye alındı. Analistler, "Piyasanın en yüksek hacimli kripto borsası olan Binance'ta yaşanacak bir krizin derin etkileri olur." yorumunda bulundu.

EKONOMİ 07.06.2022, 12:51 Hakan Öksüz
Binance borsasının coini BNB, inceleme altında!

Kripto piyasası, son aylarda gerçekleşen olaylar nedeniyle zor günlerden geçiyor. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in aylar içinde değerini yarı yarıya kaybetmesi, Terra (LUNA) projesinin çöküşü, piyasayı derinden sarstı.

BNB hakkında şüpheler var!

Kriptoda LUNA faciasından sonra şimdi de Binence Coin (BNB) hakkında şüphelerin belirdiği kaydedildi. En yüksek hacimli kripto borsası olan Binance Holdings Ltd'nin coini BNB, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından incelemeye alındı.

2017'deki "ilk coin teklifi" inceleniyor

BNB, yaklaşık 5 yıl önce Binance tarafından piyasaya sürülmüştü. Yetkili finansal kuruluş SEC, Binance borsasının, BNB satışı üzerinden menkul kıymet kurallarını ihlâl edip etmediğine ilişkin inceleme başlattı. SEC müfettişleri, BNB'nin 2017 yılındaki ilk coin teklifini yakın merceğe aldı. 

Analistler: Etkileri derin olabilir!

Kripto piyasası analistleri, Binance borsasının, halihazırda Washington'da yürütülen birkaç farklı soruşturmayla yüzleştiğini hatırlattı. BNB'ye ilişkin yapılan incelemelerin Binance borsası için sıkıntı yaratabileceğini aktaran uzmanlar, "Kripto piyasasının en yüksek hacimli borsası olan Binance'ta yaşanacak bir krizin derin etkileri olur." yorumunda bulundu.

Binance açıklama yaptı

Konuya ilişkin Binance borsasından açıklama geldi. Düzenleyici kuruluşlarla birçok görüşmenin yapıldığını aktaran Binance, "Bizden istenen bütün yükümlülükleri yerine getirmeye hazırız. Halihazırda süren bir inceleme var. Bu nedenle yorumda bulunmamız doğru olmaz." ifadelerine yer verdi.

Not: Bu haberdeki değerlendirmeler, bilgilendirme amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Yorumlar (0)