Kriptoda düşüş dönemi sona erecek mi?

Son aylarda ciddi düşüşler yaşayan kripto piyasası, ne zaman toparlanacak? Düşüş döneminin sonuna mı gelindi? Turkex’in kurucusu Enes Türküm Yüksel, piyasadaki düşüşlerin nedenlerini ve güncel durumu anlattı.

EKONOMİ 03.06.2022, 14:43 03.06.2022, 17:50 Hakan Öksüz
Kriptoda düşüş dönemi sona erecek mi?

Kripto piyasasında 2021 yılında yaşanan büyük yükseliş, milyonlarca yeni yatırımcıyı bu alana çekmişti. Önceki yılın Kasım ayında hızlı bir hareketle 69 bin dolar civarına yükselen Bitcoin (BTC), diğer kripto paraları da peşinden sürüklemişti. Bu ralli, bazı coinlerin yüzlerce kat değerlenmesini sağlamıştı.

Bitcoin düştü, altcoinler yuvarlandı!

Kripto piyasasının yükseliş dönemi, geçen yılın Kasım ayında yerini düşüşe bıraktı. Hızla alt bantlara inen Bitcoin, önceki ay 25 bin dolar civarına iğne attı. Aylar içinde değeri yarı yarıya düşen BTC, kripto piyasası üzerinde korkunç etkilere neden oldu. Bazı coinlerin değeri yaklaşık 10 kat düştü.

"Yüksek enflasyon, dalgalanmayı artırıyor"

Turkex’in kurucusu Enes Türküm Yüksel, piyasadaki düşüş ivmesi hakkındaki yorumlarını aktardı. Yüksel, enflasyonun küresel çapta artması nedeniyle diğer yatırım piyasaları gibi kripto dünyasının da etkilendiği söyledi. Merkez bankalarının faiz artırımı kararlarının da etkisiyle kripto piyasasında dalgalanmaların görüldüğünü kaydeden Yüksel, "İyileşme belirtileri görüyoruz." dedi.

"Büyük yatırımcılar, izleme moduna geçti"

Kripto paraların, henüz büyük yatırım şirketleri tarafıdan ana akım bir yatırım aracı olarak kabul edilmediğini aktaran Yüksel, "Bu nedenle büyük yatırımcılar, alım yapmak yerine piyasayı izlemeye koyuldu. Mayıs ayında sadece kripto piyasasında dalgalanma yaşanmadı. S&P 500, Nikkei, Nasdaq ve Dow Jones gibi borsalar da bu dalgalanmadan nasibini aldı. Ciddi değer düşüşleri görüldü." ifadelerini kullandı.

"Düşüşün sonuna geldik"

Kripto piyasasındaki düşüş döngüsünün son dönemlerini yaşadıklarını dile getiren Enes Türküm Yüksel, "Küresel çapta yaşanan olaylar, belirsizliğe neden oluyor. Bu da yatırımcıların alım yaparken tedirgin olmasına yol açıyor. Daha istikrarlı ve volatilitenin az olduğu yatırım araçlarını terch ediyorlar. Ancak şu andaki görüntü oldukça pozitif. Düşüş döneminin son günlerini yaşıyoruz gibi görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Not: Bu haberdeki değerlendirmeler, bilgilendirme amaçlıdır, yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)