Bir kripto para borsası daha kepenk kapattı! 250 milyon liralık vurgun

İddiaya göre, bir süredir yüksek kazanç vaadi ile tanıtımını yapan ve kısa sürede on binlerce kişiye ulaşan Bitexnova borsası, hiçbir açıklama yapmadan kepenk kapattı. Borsa aracılığıyla toplam 250 milyon liralık vurgun yapıldığı öne sürüldü. 

GÜNDEM 28.05.2022, 10:24
Bir kripto para borsası daha kepenk kapattı! 250 milyon liralık vurgun

Kısa süre önce gerçekleştirilen Thodex vurgunu hala hafızalardaki yerini korurken bu kez de Bitexnova’dan benzer bir haber geldi. Yüksek kazanç vaadi ile kısa sürede on binlerce yatırımcıyı etrafında toplayan Bitexnova borsasının, aniden kepenk kapatarak 250 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edildi. Mağduriyet yaşayan vatandaşlar ise soluğu şikâyet sitelerinde ve polis karakollarında aldı. 

Takipçi sayısı yüksek olan sayfalara reklam vererek yatırımcıları topladılar

Kısa sürede sosyal medyanın gündemi haline gelen gelişmenin ardından, Bitexnova hakkında araştırmalar da hız kazandı. İddiaya göre, uzun süre sosyal medyada takipçi sayısı yüksek olan sayfalara reklama vererek on binlerce takipçi elde eden Bitexnova, yatırımcılarına da onlarca kata varan yüksek kazanç vaadinde bulundu. 

Kısa sürede zengin olma hayali ile sisteme girdiler

Kısa sürede zengin olma hayaliyle Bitexnova’ya dâhil olan vatandaşlar, borsanın sessiz sedasız kapanması sonrası ne yapacaklarını şaşırdı. Edinilen bilgiye göre sistem ilk para çekimine izin veriyordu. Ancak sonrasında para çeken kullanıcı kara listeye alınarak engelleniyordu. Durumu fark eden kullanıcıların artması sonrası Bitexnova’da da işlemler aniden durduruldu. 

15 bini aşkın vatandaş mağdur oldu

Bitexnova’ya yatırılan paranın toplam 250 milyon lirayı aştığı belirtilirken, 15 bini aşkın vatandaşın da mağdur edildiği öğrenildi. Yüksek kazanç vaadi sebebiyle yüklü miktarda paralar yatırarak borsaya giriş yapan vatandaşlar, sistem bünyesinde herhangi bir müşteri danışmanı olmadığını belirterek, mağduriyetlerini dile getirdiler. Karakola koşan birçok kişi durumu izah ederek, şirket kurucularından şikâyetçi oldu. 

Yorumlar (0)