Bakan Akar, Suriye'ye yeni operasyon mesajı verdi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'ye düzenleyecekleri yeni operasyon hazırlığıyla alakalı konuştu. Bakan Akar, ''Kimse, bizim karşımıza çıkmasın. Bize engel olmaya kesinlikle kalkmasın. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir" dedi. Ayrıca, Hulusi Akar, Ukrayna savaşı nedeni ile Karadeniz'de bir tahıl koridoru oluşturma planıyla ilgili de açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 07.06.2022, 13:02
Bakan Akar, Suriye'ye yeni operasyon mesajı verdi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme dair açıklamalar yaptı. Bakan Akar, Suriye’nin kuzey kesimine yönelik düzenlenebilecek olası bir operasyona dair, “Zamanı ve yeri geldiğinde gereken ne ise o yapılacaktır” dedi.

Bakan Akar, Beştepe’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin sonrasında gazetecilerin, Suriye’ye Operasyon ile Ukrayna tahılına ilişkin yapılan görüşmelere dair sorularını yanıtladı. Tahıl yüklü olan gemilerin Ukrayna limanlarından çıkışlarına ilişkin çalışmalara dair soru sorulması üzerine Bakan Akar, dünyanın birçok yerinde insanların gıdaya ulaşabilmesi için bunun çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.

''Zamanı ve yeri geldiğinde gereken yapılır!''

Bakan Akar, Suriye’nin kuzeyine düzenlenebilecek olası bir operasyon konusunda, ''Zamanı ve yeri geldiğinde gereken ne ise o yapılacaktır'' dedi ve tek hedeflerinin de teröristler olduğunun altını çizdi.

''Kimse bizim karşımıza çıkmasın''

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin sonrasında açıklamalarına devam eden Bakan Akar, ''Milletimizin başına 40 yıldan beri musallat olan bu terör belasından ülkemizi kurtaracağız. Bu konuda hiç kimse bizim karşımıza çıkmasın ve bize engel olmaya kesinlikle kalkmasın'' dedi.

''Bir an evvel sonuçlanmalı''

Bakan Akar, Ukrayna limanlarında bulunan tahıl yüklü gemilerin de tahliyesine ilişkin açıklama yaptı. Akar, ''Bir an evvel bu konunun sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Bu nasıl yapılacak, mayınlar ne zaman ve nasıl temizlenecek, bunları kim yapacak, tahıl koridoru nasıl oluşturulacak, kimler refakat edecek gibi bazı teknik planlamalara ilişkin konular üzerinde çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)