İstanbul'da “yok artık” dedirten olay: "Jammerlı" hırsız, tekne faciasının faili çıktı

Beşiktaş’ta araç sahiplerinin otomobillerini kilitleyeceği esnada jammer (sinyal kesici) devreye sokarak, kilitlenmesini önleyip ardından bu yöntemle çok sayıda araçtan eşya çalan 2 şahıs, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerinin operasyonu sonucunda yakalandı.

GÜNDEM 07.06.2022, 13:12 07.06.2022, 17:29
İstanbul'da “yok artık” dedirten olay: "Jammerlı" hırsız, tekne faciasının faili çıktı

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü, Konaklar Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde bir cadde üzerinde devriye görevini gerçekleştirdikleri esnada karşılarından gelen kişiden şüphelenerek durdurup Genel Bilgi Tarama'sını (GBT) sorgulattı. 

Eyüp Y. adlı şahsın sorgusunda olumsuz bir duruma rastlanılmadı. Şahsın hareketlerinden şüphelenen polis ekipleri, aracının park yerini sordu. Polis ekipleri Eyüp Y. adlı şahısla beraber otomobilin yanına giderek arama işlemi gerçekleştirdi. Aramalar esnasında araçta 2 adet telefon ele geçirilerek inceleme altına alındı.

Arama yaparken, otomobili çalıştırıp patlak lastikle kaçtı

Polis ekipleri araçta arama yaptığı esnada şahıs, otomobili çalıştırıp kaçmaya çalıştı. Araçta bulunan polis ekipleri, şahsı durdurmak amacıyla bir süre uğraştı. Şüpheli şahıs, otomobil hareket halinde olduğu esnada yaşanan boğuşmada polisin düşmesini fırsat bilerek kaçmaya kalktı. Polis ekiplerinin otomobilin lastiğine ateş ederek patlatmasına rağmen, şüpheli kaçarak izin kaybettirdi.

Sahte kimlik sahibi şüpheli, evinde yakalandı

Araçtaki telefonlardan hareketle Beşiktaş polis ekipleri, söz konusu hatların Selçuk Ü. isimli bir şahsa ait olduğunu tespit etti. Selçuk Ü. adlı şahıs, telefonlarının çalındığını polis ekiplerine söylemesi sonrasında, ekipler incelemelerini genişletti. Yapılan araştırmalarda Eyüp Y. sahte kimliğini kullanan kişinin 42 yaşındaki Ümit A. adlı, emniyette kaydı olan şahıs olduğu belirlendi. Şahsın ikameti olarak tespit edilen Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi'ndeki evine baskın gerçekleştirildi. Baskın neticesinde Ümit A. ve kayınbiraderi Doğan O., gözaltına alındı.

Jammer yoluyla araç hırsızlığı yaptıkları tespit edildi

Gözaltına alınan Ümit A.'nın, sinyal kesici aracılığıyla araç hırsızlığı yaptıkları tespit edildi. Araç sahiplerinin kapıları kilitleyeceği esnada jammer'ı devreye alan şahısların, kapı kilitlenmedikten sonra aracı çalıp kaçtıkları ve araçlardan bazılarında ise çok sayıda hırsızlık yaptıkları aktarıldı. Jammerlı hırsızlık anları ise saniye saniye kameralara yansıdı. Polis ekipleri, şüpheli Ümit A.'nın üzerinde uyuşturucu madde ele geçirdi. GBT sorgusunda, 20 adet suç kaydının ve 16 farklı suçtan firar olduğu bildirildi.

Ayrıca gözaltına alınan Doğan O. adlı şahsın, 6 adet otomobil hırsızlığı suçlarından firarının haricinde, 2014 senesinde Beykoz Riva açıklarında meydana gelen ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin de kayıp olduğu tekne faciasının faili olduğu ve olaydan sonra firar ettiği belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinden sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)