Kayseri-Ankara hızlı trende son durum!

Kayseri'ye yüksek hızlı tren ne zaman gelecek? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren'de (YHT) son durumu açıkladı.

EKONOMİ 03.10.2019, 15:07 03.10.2019, 15:32
Kayseri-Ankara hızlı trende son durum!

Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne (YHT) ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Net bir tarih yok, ihale hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde, netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023" ifadelerini kullandı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile A400M Uçakları Retrofit Sözleşme Töreni için Kayseri'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYTUR Tesisleri'nde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Kayseri Havaalanı, şehir içi ulaşım, kara yolları ve yüksek hızlı tren projesine ilişkin ilgililerden bilgi aldığını, Kayseri'ye hak ettiği projeleri en kısa sürede kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Yerel bir gazete muhabirinin sorduğu "Yozgat Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde son durum ne? Vatandaş 'Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesinde son durum ne' diye soruyor" sorusu üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Net bir tarih yok, ihale hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde, netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023." cevabını verdi.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Kayseri Havalimanının genişletilmesine ilişkin soruyu cevaplarken de buraya yeni bir pist yapılması konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 

Boğazköprü mevkisindeki yol ve köprü çalışmasına ilişkin de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç diyor ki 'Hızlandırdık, 29 Ekim'de açıyoruz'. Başkanımız bizden daha hızlı." dedi.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri Şehir Hastanesi - Belsin raylı sistem hattının yatırım programına alınması konusunda gerekli onayı verdiğini belirterek, "Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak ve hızlı bir şekilde tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)