Hollanda'dan ABD'ye enerji çıkışı!

ABD'nin "Türk Akım boru hatlarını hedef alan" yaptırım kararı sonrası konuşan Hollanda Dışişleri Bakanı Blok, "ABD de dahil hiçbir yabancı hükümet Hollanda’nın nereden enerji alacağını söyleyemez" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 24.12.2019, 11:54
Hollanda'dan ABD'ye enerji çıkışı!

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, Hollanda Telegraaf gazetesine verdiği röportajda, Washington yönetiminin Kuzey Akım-2'deki duruşu hakkında açıklamalar yaptı.

"Rotterdam'da büyük bir LNG terminali var"

Bakan Blok, "Hollanda enerji kaynakları için bir ülkeye bağımlı olmamalıdır. Amerika Birleşik Devletleri ayrıca LNG yani sıvılaştırılmış doğal gaz tedarik etmekten mutluluk duyar. Rotterdam'da büyük bir LNG terminali var. Tedarik tamam ancak başka bir ülke bize enerjimizi nereden alacağımızı söyleyemez." dedi.

Rusya hakkında konuşan Stef Blok, yaptırımların gerekli olduğunu fakat ülkesinin Moskova ile normal bir ilişki kurmak istediğini belirtti.

Blok'un açıklamaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz hafta aralarında Kuzey Akım-2 ve Türk Akım boru hatlarını hedef alan yaptırımların da olduğu "2020 ülke savunma bütçesi"ni imzalamasından sonra geldi.

Trump savunma bütçesini imzaladıktan sonra Moskova, herhangi bir yaptırımdan bağımsız olarak boru hatları da dahil olmak üzere tüm ekonomik projelerine devam edeceğini söyledi.

Yorumlar (0)