Gözler Merkez Bankası'na çevrildi: İşte dolar da son durum

Bugün saat 14.00'da Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Tüm gözler Merkez Bankası'na çevrilmişken Dolar güne 19,42 45 TL'den başladı.

EKONOMİ 27.04.2023, 10:03 27.04.2023, 10:07 Şeyda Gül
Gözler Merkez Bankası'na çevrildi: İşte dolar da son durum

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını bugün saat 14.00'da açıklayacak. Önemli güne Euro kuru 21,4641'den başlarken Dolar kuru 19,4245 TL'den başladı. Yatırımcılar dolar ve Euro'da faiz kararının ardından nasıl bir değişiklik olacağı merak ediyor.

Politika faizini yüzde 8.5 bekleniyor

Hem Anadolu Ajansı'nın hem de Reuters’in anketine katılan bazı ekonomistler politika faizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uzmanlara göre Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8.5'te bırakması bekleniyor.

Döviz ve mevduat velilerinin de takip edileceği bugün büyük bir önem taşıyor. Hazine destekler kur korumalı mevduatlarda faiz üst sınırının kalkması ile birlikte her geçen hafta yeni bir rekor kırılıyor. Seçim öncesi döviz talebinin artması ile birlikte ise döviz mevduatlarında da artış yaşanıyor.

Talep Kapalıçarşı’ya kayıyor

Birlikte sayısız karar alan TCMB ve BDDK’nın döviz talebi bankalardan Kapalıçarşı’ya kayıyor. Bankalardan döviz alırken belirli şartlarda sağlamak gerekiyor. Kapalıçarşı'da ise durum daha hızlı gerçekleştiğinden banka ile Kapalıçarşı arasındaki döviz makası giderek artıyor. Resmi kur ile Kapalıçarşı arasında 1 TL'ye Varan fiyat farkı söz konusu.

Kur korumalı TL mevduatı bir trilyon 890,6 milyar TL

Geçtiğimiz hafta kur korumalı mevduat hesabının rekorunu yenilemesinin ardından KKM'deki birikim nisan ayının 2. haftasında 114 milyar lira artış gösterdi. BDDK’nin haftalık bülteninde yer alan velilere göre katılma hesapları ve kur korumalı TL mevduatı bir trilyon 890,6 milyar TL 'ye çıktı.

Bugün açıklanacak yeni verirlerle döviz talebinin ve korumalı mevduatını ne boyutta olduğu görülecek.

Yorumlar (0)