Fahiş fiyata 100 bin, stokçuya 500 bin lira ceza!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçen kanun teklifine göre, piyasada fahiş fiyattan mal ve hizmet satanlar ile stokçuluk yapanlara 100 bin lira ile 500 bin lira arasında para cezası verilecek. 

EKONOMİ 16.04.2020, 09:38
Fahiş fiyata 100 bin, stokçuya 500 bin lira ceza!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda "Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" kabul edildi.

Söz konusu kanun teklifine göre, el konulan tıbbi malzemeler, stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamasına ilişkin şu maddelere yer verildi:

30 Eylül 2020 tarihine kadar el konulan fakat henüz tasfiyelik duruma gelmemiş tıbbi malzemeler, kurumlar için ayrılabilecek. 

Piyasada piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu, darlık yaratıcı faaliyetler yürütenler 50 bin liradan 500 bin liraya kadar; üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerden, bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış gerçekleştirenler ise 10 bin liradan 100 bin liraya kadar para cezasına çarptırılacak. 

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin fahiş fiyat artışı ile stokçuluk uygulamalarına ilişkin her türlü önlemi almak üzere kurulacak.

Yorumlar (0)