Emekliler de asgari ücretteki yükseliş oranında zam talep ediyor

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, "Asgari ücrete yapılan 500 TL net yükselişin, emeklilerimizin aylıklarına da yansıtılmasını istiyoruz." dedi.

EKONOMİ 30.12.2020, 23:18
Emekliler de asgari ücretteki yükseliş oranında zam talep ediyor

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, asgari ücretin 2021 yılı için net 2.825,90 TL olarak açıklandığını hatırlattı.

2021 yılı için açıklanan asgari ücretin, 2020 yılı asgari ücretine nazaran 500 TL zamlanarak, yüzde 21,56 seviyesinde artış gösterdiğini kaydeden Ergün, şu ifadeleri kullandı:

"Gelir ve aylık alanlar içinde en mağdur olan topluluk, Bağ-Kur ve SSK emeklileridir. 1.500 TL maaş alanlar var. Söz konusu ücretle geçinmenin ne kadar zor olduğu herkesin malumu. Bu sebeple, önümüzdeki yıl için emekli maaşlarında eşit ve yüzdeli yükselişler olmalıdır. Asgari ücretteki 500 TL'lik net yükselişin, emeklilerimizin aylıklarına da uygulanmasını bekliyoruz."

"Emeklilerin ekonomik durumu iyileştirilmeli"

Başkan Ergün, 2021'in sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğinde bulunarak, şu ifadeleri kaydetti:

"Güzel vatanımız, her bir Türk vatandaşının güven ve huzur içerinde yaşamını sürdürebilmesi için her türlü olanağa sahiptir. Yeter ki bir olalım ve problemlerimizi ortak bir akılla çözmeye çalışalım. Önümüzdeki yılı, reform yılı olarak ilan eden hükümetimizin; hukuksal, sosyal ve ekonomik alanlarda yeni kazanımlara imza atmasını temenni ediyoruz. Üretim, yatırım ve iş olanaklarıyla birlikte, emekli vatandaşlarımızın da durumlarında düzeltmeler gerçekleşmesinin öncelikli amaçlar arasında olmasını talep ediyoruz."

Yorumlar (1)
cevdet dogan 3 yıl önce
sokak ropörtajında 650 tl emekli maaşı alan emekli halimden memnunum diyor çogunluk halinden memnun