Dolar/TL'de tarihi rekor

TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) ilk faiz indirimi mesajını vermeden evvel 8,30 seviyesindeki dolar, kademeli yükselişine devam ederek 9,02 seviyesini gördü.

EKONOMİ 11.10.2021, 21:24 11.10.2021, 21:29
Dolar/TL'de tarihi rekor

Dolar/TL yeni haftaya yükselişini sürdürerek başladı. Gün içinde bir ara kayıplarını geri alan dolar/TL, uluslararası düşük hacimli işlemlerde 9 liranın üzerine çıktı.

Kavcıoğlu: Yalnızca faiz indirimiyle ilişkilendirilemez

Türk lirasındaki zayıf görünümde küresel piyasalarda doların kuvvetlenmesinin yanı sıra iç dinamiklerin de etkisi bulunuyor. Açıklanan ağustos ayı turizm gelirleri, cari işlemler dengesi ve güçlü ihracat verilerine bağlı olarak hafif açık beklentisine karşın 528 milyon dolar fazla verdi. Cari denge verisinin ardından kur 8,92'ye kadar geri çekildi.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki açıklamaları takip edildi. Sunumun ardından milletvekillerinin sorularını cevaplayan Kavcıoğlu, faiz indirimi sürecinde Türk lirasının değer kaybını yalnızca faiz indirimi ile ilişkilendirmenin doğru olmadığını ifade ederek, "Sürpriz bir indirim yapmadığımızı açık ve net bir şekilde söyleyebiliriz. Ağustos-eylül döneminde faiz indirme yol haritamızı belirtmiştik. TCMB'nin görevlerini ihmal etmesi ya da bunun dışında kararlar alması mevzubahis değildir" şeklinde konuştu.

Tarihi rekor geldi

Türk lirası gün içinde kazançlarını kaybetti ve dolar/TL'de yön tekrar yukarı döndü. Dolar/TL uluslararası düşük hacimli işlemlerde 9 seviyesi geçerek 9,02'yi gördü. Avro/TL ise 10,43 seviyelerinde işlem gördü.

Yorumlar (0)