Dolar güne rekorla başladı: Euro ilk kez 23'ü geçti

28 Mayıs tarihinde ülkemizde gerçekleşen seçimden bu yana üst üste rekor kıran dolar ve euro, haftanın ikinci iş gününe yeni zirvelerine ulaşarak başladı.

EKONOMİ 06.06.2023, 08:57 Şeyda Gül
Dolar güne rekorla başladı: Euro ilk kez 23'ü geçti

28 Mayıs'ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden bu yana ibreyi yukarı yöne çeviren dolar ve euro bugün de hareketini değiştirmedi. Dolar/TL salı gününe yeni bir rekor kırarak 21,67 seviyesinden başlarken Euro/TL de kendi rekorunu kırdı. İlk kez 23 TL sınırını aşan Euro 23,71 seviyesine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin etmesinin ardından açıkladığı kabinede Hazine ve Maliye Bakanı'nın Mehmet Şimşek olduğunu duyurmuştu. Akabinde bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Şimşek, Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmadığını söylemişti. "Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır" diyen Şimşek, makro finansal istikrarı önceliklendireceklerini ifade etmişti. 

Yıllık enflasyon yüzde 39,59 olmuştu

Dün TÜİK, enflasyon verilerini açıklamıştı.Doğalgaz fiyatlarının sıfır olarak hesaplanması sonucu yıllık enflasyon yüzde 39,59 olmuştu.

Yorumlar (0)