Diyanet'in kripto para açıklaması, yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı

Diyanet İşleri Bakanı, kripto paralar hakkında açıklama yaparak güvenilir olmadığını belirtti ve “Caiz diyemeyiz.” ifadelerini kullandı. 

EKONOMİ 11.02.2022, 17:04 11.02.2022, 20:31
Diyanet'in kripto para açıklaması, yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı

Diyanet İşleri Ali Erbaş, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu. Sunucunun “Kripto paralar caiz midir?” sorusu üzerine yanıt veren Erbaş, şunları aktardı: “Güvenilir olmadığını ve istismara açık olduğunu biliyoruz. Bu sebeple caiz olduğunu söyleyemeyiz. Din İşleri Yüksek Kurulu, insanların istismarına sebep olabilecek şeylerin caiz olmadığına karar verir. Biz de kripto para hakkında bize soru soranlara bu şekilde yanıt veriyoruz.” 



“Güvenli ortam oluşmaması sebebiyle caiz değil” 

Ali Erbaş, insanlar için şu anda güvenli ve rahat kripto para kullanım ortamı oluşturulmadığını ve bu sebeple insanların istismara açık olduğunu belirterek kullanımın yasallaşması ve resmi zemine oturtulması halinde yasal olabileceği hakkında yeşil ışık yaktı.  



“Bu konu hakkında tez yazılıyor” 

Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bir uzman yardımcısının bu konu hakkında tez hazırladığını ve tez tamamlandıktan sonra bu konunun yeniden görüşüleceğini bildirdi. 

Yorumlar (0)