Binance CEO'su: Ciddi bir çöküşün eşiğindeyiz

Kripto para borsası FTX'te yaşanan likidite sorunları, piyasadaki krizi derinleştirdi. Borsanın kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried istifa etti, borsa iflasını açıkladı. FTX'in durumuyla ilgili konuşan Binance borsasının CEO'su Chanpeng Zhao, "Kripto piyasası ciddi bir çöküşün eşiğinde. Bence FTX'teki durumun etkilerini tam olarak hissetmedik. 2008'e benzer bir finansal çöküşle karşı karşıyayız." diye konuştu.

EKONOMİ 11.11.2022, 21:05 12.11.2022, 13:09 Hakan Öksüz
Binance CEO'su: Ciddi bir çöküşün eşiğindeyiz

Kripto dünyası, piyasasın en büyük borsalarından biri olan FTX'in iflasını açıklamasıyla çalkalanıyor. Likidite sorunları yaşayan borsanın kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried'ın istifası, kripto dünyasında regülasyon tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi. FTX borsasını kullanan çok sayıda yatırımcı, varlıklarını çekme güçlüğü yaşıyor.

FTX borsasını alacağını duyurduktan sonra karardan vazgeçtiğini söyleyen Binance borsasının kurucusu ve CEO'su Chanpeng Zhao, tartışmaların odağındaki isimlerden biri oldu. Bir İngiliz basın organına demeç veren Binance'ın CEO'su, kripto piyasasında ciddi bir çöküşün kapıda olduğunu söyledi.

"FTX krizinin etkilerini henüz tam olarak hissetmedik"

Kripto piyasasının mevcut hacminin yaklaşık 1 trilyon dolar olduğunu belirten Binance CEO'su, "2008 yılında yaşanan finansal krize benzer bir krizle karşı karşıyayız. FTX'te yaşanan sıkıntılar, gelecek aylardaki birçok şirketin benzer problemlerle yüzleşeceğini gösteriyor. Bence FTX krizinin etkilerini tam olarak hissetmedik. Özellikle de FTX'in ekosistemiyle ilişkisi olan projeler etkilenecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)