Bakan Bilgin'den EYT sorularına yanıt: İki şart aynı kalacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının gelecek yıl bütçesiyle ilgili görüşmelerde milletvekillerinden gelen eleştirileri yanıtlayan Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinde iki şartın değiştirilemeyeceğini söyledi. İşte detaylar...

GÜNDEM 11.11.2022, 21:41 13.11.2022, 08:02 Hakan Öksüz
Bakan Bilgin'den EYT sorularına yanıt: İki şart aynı kalacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam eden bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili bilgiler verdi. Milletvekilleri tarafından yöneltilen soruları yanıtlayan Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinde yaş şartının kaldırılamayacağını kaydetti.

"1999 öncesi ve 5 bin prim günü şartları değişmeyecek"

EYT düzenlemesinin herkesi kapsayan bir düzenleme olduğunu aktaran Bilgin, "Yaş şartını kaldırmamız mümkün değil. Çünkü bunu kaldırmamız halinde hizmet süresi ile prim gün sayısı tutan kişi sayısı 1,5 milyon civarında olacak. Haziran ayında gelen veri bu, belki aralıkta değişir. Orada baktığımız şey prim gün sayısı. 'Prime takılanlar' gibi bir şey söz konusu değil. İki şartı değiştirmeyeceğiz. 5 bin prim günü ve 8 Eylül 1999 öncesi prim günü şartı aynı kalacak." ifadelerini kullandı.

"Erkekler için 25, kadınlar için 20"

Kötü senaryoların kafalardan silinmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Bilgin, "Erkekler için 25 yıl ve kadınlar için 20 yıl şartı var. Bu yıl şartlarını yerine getiren herkes, düzenlemeden faydalanacak. Dolayısıyla yaptığımız EYT düzenlemesi, herkesi kapsıyor." dedi.

Yorumlar (0)