Kripto para piyasasında deprem

Dünyanın en büyük kripto borsası olarak bilinen Binance, işlem hacmi yönünden en büyük üçüncü kripto borsası FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini açıkladı. Satın alma planıyla ilgili haber akışı kripto para piyasasının istikrarına dair endişelere yol açarken, kripto para birimlerinden Bitcoin'in fiyatı 16 bin doların altını gördü.

EKONOMİ 10.11.2022, 00:59 10.11.2022, 05:54
Kripto para piyasasında deprem

Binance tarafından gerçekleştirilen açıklamada, ABD'deki tahkikat iddiaları ve yanlış kullanılan müşteri fonlarıyla ilgili son haberlere ek olarak kurumsal değerlendirme neticesinde FTX'in muhtemel satın alma sürecinin sürdürülmemesi yönünde karar verildiği bildirildi.

Bahse konu açıklamada, "İlk etapta umudumuz, FTX kullanıcılarına likidite sağlamada destek verebilmekti fakat problemler bizim kontrolümüzün veyahut yardım etme kabiliyetimizin çok ötesinde." yorumunda bulunuldu.

Son birkaç senede kripto ekosisteminin çok daha dirençli bir hale geldiğinin görüldüğü kaydedilen açıklamada, ilerleyen zamanlarda kullanıcı fonlarını kötü yönde kullanan aykırı değerlerin serbest piyasada ayıklanacağına inanıldığı belirtildi.

Açıklamada, düzenleyici kapsamlar geliştikçe ekosistemin çok daha da kuvvetleneceği aktarıldı.

Bitcoin'in fiyatı 16 bin doların altını gördü

Binance İcra Kurulu Başkanı ve Kurucusu Changpeng Zhao, geçtiğimiz salı günü FTX’i satın almayı planladıklarını duyurmuştu.

Zhao, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, FTX’in Binance’ten yardım talep ettiğini kaydetmişti. FTX’in likidite problemi yaşadığının altını çizen Zhao, "Kullanıcıları korumak için FTX'i tamamen satın almak ve likidite problemini gidermeye yardımcı olmak maksadıyla bağlayıcı olmayan nitelikte bir niyet mektubuna imza attık." demişti. 

Bahse konu satın alma planıyla ilgili haber akışı kripto para piyasasının istikrarına dair endişelere yol açarken, kripto para birimlerinden Bitcoin'in fiyatı 16 bin doların altını gördü. 

Yorumlar (0)