FTX borsasından iflas duyurusu: Kripto yeniden çöküşte

En büyük kripto borsası olan Binance'ın satın alma anlaşmasından vazgeçmesi, likidite sorunlarıyla boğuşan kripto borsası FTX'te yaşanan krizi derinleştirdi. Gelen son bilgilere göre FTX'in kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried istifa etti. FTX tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama, kripto borsasında yeni bir düşüşe yol açtı. Bitcoin (BTC) yeniden 16 bin dolar bandına geriledi.

EKONOMİ 11.11.2022, 18:16 13.11.2022, 08:02 Hakan Öksüz
FTX borsasından iflas duyurusu: Kripto yeniden çöküşte

Piyasanın en büyük kripto borsalarından biri olan FTX'in iflas süreci başladı. Yazılı açıklamada bulunan FTX şirketi, ABD'de iflas sürecinin başladığını duyurdu. Kripto dünyasının parlayan yıldızlarından biri olan FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried'in istifa ettiği kaydedildi. Sam Bankman-Fried'in yerine şirketin CEO'su olarak atanan kişinin John J. Ray olduğu aktarıldı.

Changpeng Zhao, satın almaktan vazgeçmişti

En yüksek hacimli kripto borsası Binance ile likidite sorunları yaşayan ABD merkezli FTX'in fişi çekmesi, piyasada şok etkisi yarattı. Binance borsasının kurucusu olan Changpeng Zhao ile 8 Kasım'da görüşerek likidite sorununu çözmeye çalışan Sam Bankman-Fried, hedefine ulaşamadı. İkili arasında, "Binance'ın FTX'i satın alması" ile ilgili iyi niyet belgesi imzalandı. Daha sonra bir açıklamada bulunan Changpeng Zhao, FTX'i satın almaktan vazgeçtiğini duyurdu.

FTT, günler içinde 25 dolardan 2 dolara indi!

FTX borsasına ait olan FTT isimli tokenları satın alacaklarına ilişkin 6 Kasım'da açıklamada bulunan Changpeng Zhao'nun vazgeçtiğini duyurması, piyasada çalkantıya sebep oldu. 5 Kasım'da 25 dolar civarından işlem gören FTT adlı kripto para, bu duyurunun ardından hızlı şekilde değer kaybederek 2 dolar bandına indi. Kısa sürede yaklaşık yüzde 90 oranında değer yitiren FTT, binlerce yatırımcıyı zarar ettirdi.

Kripto piyasasında düşüş beklentisi hakim!

Likidite sorunları nedeniyle pek çok yatırımcı, FTX borsasında bulunan varlıklarını çekemiyor. Kripto dünyasının en büyük borsalarından biri olan FTX'te yaşanan bu belirsizlik, piyasayı da derinden sarstı. 

7 Kasım'da 20 bin dolar civarından seyreden Bitcoin (BTC), kripto piyasasında yaşanan çalkantılar nedeniyle hızlı şekilde 15 bin dolar civarına indi. Daha sonra gelen tepki hareketiyle 18 bin dolar civarına yaklaşan BTC, FTX'ten gelen iflas haberiyle birlikte yeniden 16 bin dolar bölgesine çekildi. Bitcoin'de yaşanan değer kaybı, altcoinlerde de benzer düşüşlere neden oldu.

Yorumlar (0)