Bilecik'te 3,5 milyon onsluk altın varlığı bulundu!

Bilecik'te 3,5 milyon onsluk altın bulunduğu, bunun değerinin 6 milyar dolara tekabül ettiği bildirildi. 

EKONOMİ 22.12.2020, 15:40
Bilecik'te 3,5 milyon onsluk altın varlığı bulundu!

Bilecik'te Gübretaş'a ait altın madeni sahasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın bulundu. 

Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama Gübretaş'ın yönetim kurulu başkanlığını yürüten Fahrettin Poyraz'dan geldi.

Poyraz, Söğüt ilçesindeki maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın bulunduğunu duyurarak, söz konusu varlığın hem Türkiye'nin ekonomisi hem de Gübretaş bakımından çok kıymetli olduğunu vurguladı.

1 milyon 920 bin ons altının çıkarılmaya hazır durumda olduğunu belirten Poyraz, 1,6 milyon ons altının ise yüzde 83 oranında rezerv haline geleceğini kaydetti. 

"6 milyar dolar değerinde"

Poyraz, Söğüt ilçesinde bulunan maden sahasında sonuç olarak 3,2 milyon onsluk altın varlığının tespit edildiğine dikkat çekerek, bunun değerinin yaklaşık 6 milyar dolara tekabül ettiğini söyledi. 

"Millî mesele olarak değerlendiriyoruz"

Bunu millî bir mesele olarak değerlendirdiklerini aktaran Poyraz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millî ekonomiye verdiği değerin farkında olduklarını ifade etti.

Poyraz, millî olanaklarla altın varlığını millî ekonomiye kazandırabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, iki senelik bir hedef belirlediklerini kaydetti.

Finansal faaliyetlerin ve teknik hazırlıkların hızlı bir şekilde sürdüğünü ve Bilecik'te bulunan altın varlığının iki sene içerisinde Türkiye ekonomisine kazandırılacağını aktaran Poyraz, çıkarılacak olan altınların ekonomide değere dönüştürülmesini amaçladıklarını ekledi. 

Hisselerde artış yaşandı

Bilecik'teki maden sahasında altın varlığının bulunması üzerine Gübretaş hisselerinde artış yaşandı. 21 Aralık Pazartesi günü 45.36 TL olan hisselerde yüzde 10 oranında artış görüldü. Böylece söz konusu hisseler, bugün itibarıyla 51.6 TL düzeyine ulaştı.

Yorumlar (0)