Bakanlıktan enflasyon açıklaması

Nureddin Nebati başkanlığında bir araya gelen Finansal İstikrar Komitesi'nin dördüncü toplantısı yapıldı. Toplantının ardından gerçekleştirilen açıklamada ise enflasyona değinildi.

EKONOMİ 22.05.2022, 00:58 22.05.2022, 13:59
Bakanlıktan enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden 'Finansal İstikrar Komitesi'nin dördüncü toplantısına dair paylaşım yaptı.

Söz konusu toplantıda, finansal sistem başta olmak kaydıyla, yerel ve global makroekonomik gelişmeler ile ilerleyen döneme ilişkin politika adımlarını detaylı bir şekilde ele aldıklarını kaydeden Nebati, "Türkiye'nin finansal sisteminin istikrarını koruma altına almak, ekonomide attığımız adımların etkilerini takip etmek ve değerlendirmek maksadıyla bütün paydaşlarımız ile faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." yorumunda bulundu.

Enflasyonla mücadele adımları görüşüldü

Diğer yandan, bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, yerel ve global düzeyde enflasyonda gözlenen yükselişlerin ülke ekonomisine olan etkilerinin, Finansal İstikrar Komitesi mensuplarının tespitleri üzerinden değerlendirildiği kaydedildi.

Finansal istikrarın koruma altına alınması ve enflasyonla mücadele çerçevesinde, ilerleyen dönemde atılması planlanan politika adımlarının istişare edildiğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Komite, Türkiye'nin finansal sisteminin istikrarını koruma altına almak, ekonomide attığımız adımların etkilerini takip etmek ve değerlendirmek maksadıyla bütün paydaşları ile faaliyetlerini sürdürecek. Öte yandan, enflasyondaki arz yönlü etkiler önümüzde hafta gerçekleştirilecek olan 'Tarım ve Gıda Piyasaları Takip ve Değerlendirme Komitesi'nde de masaya yatırılacak, alınan kararlar acilen uygulamaya konulacak."

Yorumlar (0)