Rusya açıkladı: İşte savaşın bilançosu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'ya Avrupa ülkeleri ve ABD'den gönderilen mühimmat ve silahların 'Kalibre' füzeleri ile imha edildiğini belirtti. Diğer taraftan Konaşenkov, savaşın bilançosunu da açıkladı.

DÜNYA 22.05.2022, 01:31
Rusya açıkladı: İşte savaşın bilançosu

İgor Konaşenkov, Rus askerlerinin Ukrayna'daki son çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı. Konaşenkov, "Jitomir bölgesine 'Kalibre' füzesi fırlatılarak Avrupa ve ABD'nin Ukrayna'ya naklettiği çok sayıda mühimmat ve silah imha edildi" dedi. Odessa kentinin de füzelerle hedef alındığını ifade eden Konaşenkov, "Odessa Limanı'ndaki yakıt depoları imha edildi." bilgisini aktardı. Konaşenkov ayrıca ülkenin doğu şehirlerindeki sekiz akaryakıt deposunun da hedef alındığını kaydetti.

"47 askeri nokta ve dört komuta merkezi vuruldu"

Rusya'ya ait olan hava savunma sistemleri ile Ukrayna ordusuna büyük hasar verildiğini belirten Konaşenkov, "47 askeri nokta ve dört komuta merkezi vuruldu. Hava saldırıları neticesinde 270'i aşkın asker ve 52 askeri teçhizat ve zırhlı araç imha edildi. Donetsk ve Herson bölgelerinde iki Su-25 savaş uçağını düşürdük. Çeşitli bölgelerde toplam 14 İHA'yı da imha ettik." dedi.  

Ukrayna ordusunun verdiği kayıpları da açıkladı

Konaşenkov, savaşın başladığı 24 Şubat'tan beri Ukrayna ordusunun verdiği kayıpları da açıkladı. Konaşenkov, "174 adet uçak, 125 adet helikopter, 966 adet İHA, 315 adet hava savunma sistemi, 3 bin 182 adet zırhlı araç, 402 adet roketatar sistemi, bin 614 hava topu ve obüse ek olarak 3 bin 54 askeri araç vuruldu." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)