Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Tek haneye düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yaptığı açıklamada enflasyonu tek haneye düşürecek bir çaba içerisine girildiğini duyurdu.

EKONOMİ 11.08.2023, 12:00 11.08.2023, 12:41 Şeyda Gül
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Tek haneye düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Batman Başkanlığı ve Batman Valiliği’ni ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Burada kısa bir açıklama yapan Bakan Şimşek, enflasyonun tek haneye düşürüleceğinin mesajını verdi.

Enflasyonu tek haneye düşürecek bir çaba içerisine girmiş bulunmaktayız

“Bildiğiniz gibi para politikasında rasyonelleşmeye doğru gidiyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Şimşek, maliye politikasında deprem etkisinin bir kerelik bir etki olduğunu dile getirdi. Onun dışında kalan alanda yine Türkiye’nin bütçe dengelerini ölçütlerinde şekillendirdiklerine dikkat çeken Bakan Şimşek, bir taraftan da mali disiplini tekrar tesis ettiklerini vurguladı. Bakan Şimşek, “Bir taraftan para politikasında enflasyonu tek haneye düşürecek bir çaba içerisine girmiş bulunmaktayız” değerlendirmesinde bulundu.

Orta vadeli program eylül başı açıklanacak

Eylülün başında orta vadeli programı açıklayacaklarını belirten Bakan Şimşek, orta vadeli programda yapısal reformlar noktasında da yol haritasını paylaşacaklarını söyledi. Dolayısıyla orta vadeli programın hem özel sektör için hem kamu için önemli bir rehber olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, bir yol haritasını ifa edeceklerini kaydetti. Enflasyon politikasını Merkez Bankası’nın paylaştığı belirten Bakan Şimşek, “2024 ve sonrasında gerek para politikasını, gerek maliye politikasını, gerekse gelirler politikasını biz bu çerçevede şekillendireceğiz. Dolayısıyla enflasyonu tekrar tek hanelere düşürmek için bütün politika araçlarını kullanacağız” dedi.

İç talebi dengelememiz gerekiyor

“Yatırım ve üretim için istihdam ve ihracat lazım” diyen Bakan Şimşek, bu döngünün Türkiye’yi müreffeh yapacağını anlattı. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde iç talebi yeniden dengelemeleri gerektiğini vurgulayan Bakan Şimşek, sadece krediyle, sadece iş taleple büyüye bir ekonominin sürdürülebilir bir yüksek büyümeyi yakalayamayacağını belirtti. Sürdürülebilir yüksek büyüme için mutlaka yatırım, istihdam, üretim ve ihracat döngüsünün öncelikle dirilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Şimşek, “Bu konuda son derece kararlıyız. Vergi politikalarını, kredi politikalarını, teşvik politikalarını bütün bu hususları ona göre şekillendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)