Bakan Göktaş atama müjdesini verdi: Kısa süre içinde…

Bu yıl şubat ayında 2 bin 323 engelli vatandaşın atamalarını gerçekleştirdiklerini hatırlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kısa bir süre içerisinde yeni engelli atamalarının yapılacağının müjdesini paylaştı.

EKONOMİ 22.11.2023, 11:19 Şeyda Gül
Bakan Göktaş atama müjdesini verdi: Kısa süre içinde…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2024 yılı bütçesi görüşmelerinde sunum yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısının 2023 yılı itibarıyla 9 bin 535’e çıktığını ifade etti. “Evlat Edinme” hizmetiyle bu yıl 494 çocuğun sıcak bir yuvaya kavuştuğuna dikkat çeken Bakan Göktaş, böylece 19 bin 441 çocuğun aile şefkatiyle büyümelerini sağladıklarını vurguladı.

Engelli atamaları yapılacak

Sunumunda engelli vatandaşlara müjdeli haber duyuran Bakan Göktaş, ülkemizde sayısı 352 bini bulan öksüz ve yetim çocuğa sosyal hizmetleri ve yardımları ulaştırdıklarını söyledi. Bu yıl Şubat ayında 2 bin 323 engelli vatandaşın atamalarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Göktaş, “Kısa bir süre içerisinde yeni engelli atamalarının yapılacağının müjdesini paylaşmak isterim” ifadelerini kullandı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi birkaç gün içinde yayımlanacak

112’si Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olmak üzere 149 kadın konukevinde 3 bin 650 kadına yardım eli uzattıklarını anlatan Bakan Göktaş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı ile 2024 yılı faaliyet planını bu hafta sonu kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi’nin birkaç gün içinde yayımlanacağına dikkat çeken Bakan Göktaş, “Sosyal yardımlardan faydalananların yüzde 82’si çalışamayacak durumda olan vatandaşlarımızdan oluşuyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)