Altın fiyatları uçtu, imitasyonlar raflara kondu 

Altın fiyatlarının hızla yükselmesiyle birlikte gram altına bile talep azaldı. İmitasyon altınlara rağbet ise arttı. Çeyrek altın imitasyonu, 50 TL ve üzerine alıcı buluyor. 

EKONOMİ 21.06.2021, 13:35 21.06.2021, 15:54
Altın fiyatları uçtu, imitasyonlar raflara kondu 

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kuyumcularda da hareketli dakikalar başladı. Fakat bu sezon fiyatlar, oldukça cep yakıyor. Çeyrek altın, 816 TL’den alıcı bulurken “En azından altın takalım.” düşüncesindekiler, gram altına yönelmiş durumda. Bu da gram altının 500 TL civarından alıcı bulmasına sebep oluyor. 

Gram altını pahalı bulanlar ise imitasyona yöneliyor. Çeyreğe göre 16 kat daha ucuz olduğu söylenen imitasyonlar da son zamanlarda artan rağbet karşısında zamlanmış durumda. Gümüşçü Gökhan Yanmaz, şunları söylüyor: “İmitasyona ilgi oldukça yoğun olduğu için bu ürünlerimizi çeşitlendirdik. Altın fiyatının yükseldiğini görenler bizden ziynet eşyası ve takı istiyorlar biz de getiriyoruz. İmitasyon altınlar, normal altınlardan daha ucuz. Bizim işimiz güzel ilerliyor. Bilezik ve kolye çeşitlerimiz çok fazla. İmitasyon bileziklerimiz 100 TL’den başlıyor. Çeyrek altının imitasyonu 50 TL’ye satılıyor. Trabzon hasırlarını 250 TL civarında satıyoruz. Ürünlerimiz, garanti kapsamında.” 



3 gerçek bilezik ile karma yapılan takılar, yok satıyor 

Yanmaz: “Düğün davetlileri kadar düğün yapan aileler de fiyatların yüksek olmasından dolayı imitasyona yöneliyorlar. Özellikle saat arkası bilezikleri ve tuğralı modelleri çok fazla tercih ediyorlar. Gelinlerine bunlardan alan kişiler var. Örneğin 3 gerçek bilezik alıyorlar ve bize gelecek bunun arkasını imitasyon bilezik ile dolduruyorlar. Bu şekilde geline 8 bilezik alınmış oluyor. Altın alacak durumda olmayan kişiler, alışverişleri bizden yapıyor. Normalde en az 40 bin TL’ye mal edilebilecek alışveriş, burada bin TL’ye geliyor.” 



“Gerçeği ile birebir aynı” 

Yanmaz: “Altın fiyatları bundan sonra düşmez. Daha da yükselmesini bekliyoruz. Bu sebeple geçen sene imitasyona olan ilgi ile bu sene arasındakinde çok fark var. Şu anda satışlarımız 3’e katlanmış durumda. Ürünlerimiz gerçekleriyle birebir aynı. Bu sebeple vatandaşlar, ürünlerimizi gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Ayrıca hepsini garantisiyle satıyoruz. Sorun olması durumunda derhal değişim yapıyoruz.” 

Altın fiyatları 

Yarım altın bin 644, tam altın 3 bin 252 TL’den alıcı buluyor. Cumhuriyet altını ise 3 bin 345 TL’den alıcı buluyor.  

Yorumlar (0)