Türkiye’nin yaptığı El Bab Hastanesi senede 230 bin hastaya şifa oluyor

Fırat Kalkanı’yla terörden temizlenen El Bab’da bölge halkına modern teknolojilerle sağlık hizmeti sunulmaya devam ediyor. Senelik ortalama 230 bin hastanın kabul edildiği hastanede 112 Acil Servis hizmeti de bulunuyor.

DÜNYA 21.06.2021, 14:06 22.06.2021, 13:17
Türkiye’nin yaptığı El Bab Hastanesi senede 230 bin hastaya şifa oluyor

Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan Suriye El Bab’da hayat kalitesinin arttırılması amacıyla birçok çalışma gerçekleştiriliyor. Güven ve huzur ortamının tesis edildiği El Bab’ta sağlık hizmetleri de daha modern bir hale kavuşturuldu. Ülkemizin yaptığı 60 bin metrekarelik alanda kurulu El Bab Hastanesi 200 yatak kapasitesi ve 9 noktadan sağlamış olduğu 112 Acil Sağlık hizmetiyle senelik 230 bin hastaya tedavi sağlıyor. Bölge halkı tarafından Türk personellerinin görev yaptığı hastanede koronaya karşı 3’ü yoğun bakım olacak şekilde toplamda 26 yatakla hizmet veriliyor.

Hastaneye ilişkin bilgi paylaşan hastanenin Başhekimi Dr. Ahmet Şahbaz, hastane dışında bölgede toplamda 9 noktada 112 ekiplerinin yer aldığını ve hastane dışında da iki noktada aşılama yapıldığını ifade etti.

“Günde bin hasta kabul ediliyor”

Dr. Şahbaz geçtiğimiz sene 230 bin hastaya müdahale edildiğini söyleyerek, “El-Bab Hastanesi, 9 ayrı noktada 112 ambulans hizmeti verilen güzide bir hastane. Büyük ölçüde sorunlarımızı burada yerel olarak hallediyoruz, vakaların büyük bir kısmını Türkiye’ye göndermek konumunda kalıyoruz. Senelik 230 bin hastayı polikliniklerimizde kabul ediyoruz. Bunlar arasında 70 binlik kısmını acil poliklinikten kabul ediyoruz, günlük ise bin hasta kabulü yapıyoruz. Yatan hastaya ilişkin yıllık istatistikler net olmamakla birlikte geçtiğimiz sene yaklaşık olarak 20 bin hastanın yatarak tedavisi sağlanmış, 230 bin hasta ise ayakta tedavi edilmiş.”

“112’de 83 personel ve 14 ambulans görev yapıyor”

Ambulans hizmetlerine dair de bilgiler paylaşan Şahbaz, “112’de 83 personelimiz bulunuyor, ambulans sayımız ise 14. Geçtiğimiz ayda bin 21 hastamıza hizmet vermişiz. Diyaliz ünitemizde 72 hastamıza hizmet sağlıyoruz. Günlük ortalama diyaliz seans sayımız 26’dır.” şeklinde konuştu.

“Sağlık çalışanları da dahil olmak üzere toplamda bin 750 kişiye aşı yapıldı”

Başhekim Dr. Ahmet Şahbaz hastanedeki koronavirüs aşılamalarına ilişkin de bilgi vererek, “Aşılamaya dair sayın valimizin gözetimiyle burada çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Özellikle sağlık çalışanları başta olmak üzere toplamda bin 750 kişiye aşı yapıldı. Bunlar arasında bin 100’ü sağlık çalışanıdır. Aşılarımız sürüyor. Hastanenin dışındaki iki noktada da aşılamalar sürüyor.” ifadelerini kullandı.

“230 korona hastasına müdahale edildi”

Koronavirüsten dolayı şimdiye dek hastanede 230 hastaya müdahalede bulunulduğunu ve 26 kişinin de yaşamını kaybettiğini söyleyen Dr. Şahbaz, “Koronavirüs yönünden yaklaşık olarak ocak ayından bu zamana dek 230 hastaya yataklı tedavi hizmeti sunduk ancak bu süreçte 26 hastamızı kaybettik. Koronavirüs için 22 yatak ile 4 yoğun bakım yatağı hizmeti veriyoruz. Personelimizin tamamı deneyimli personellerden oluşmaktadır. Hem Türk hem de yerli personelden istifade ediyoruz.” dedi.

Türkiye’nin de katkılarıyla yapılmış olan hastanede modern teknolojilerle hastalara hizmet veriliyor.

Yorumlar (0)