"Zamansız tatil" yeni öğrencileri okuldan soğutabilir!

Uzmanlar, MEB'in ilk defa hayata geçirdiği dört ara tatilin yeni öğrencileri derslerden soğutacağı konusunda endişeli.

EĞİTİM 13.11.2019, 10:59 13.11.2019, 11:12
"Zamansız tatil" yeni öğrencileri okuldan soğutabilir!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hayata geçirdiği yeni uygulama ile ilk ve orta düzeydeki okullarda tatil sayısı dörde yükseldi. 18 milyona yakın öğrenci, bu cuma ilk kez ara tatile çıkacak, öğrenciler bu uygulamadan mutluyken öğretmenler özellikle yeni okuma-yazma öğrenen öğrencilerin bu ara tatil süresince öğrendiklerini unutabilecekleri konusunda endişeli.

"Dengenin kurulması önemli"

Milliyet gazetesinden Ozan Ömer Kadüker'in haberinde yer alan Memorial Hizmet Hastanesi Psikoloji Bölümü'nden Uzman Klinik Psikolog Emine Fettahoğlu Doğruyol'un ifadelerinde, öğrencilerin bu ara tatiller için genel tutumunun dilediğini yapmak ve serbest kalmak olduğunu yer aldı. Ayrıca, plansız ve kontrol altında olmayan bu tutumlarda genellikle bazı şaşmaların olacağının ve bu sebepten ötürü anne-baba kontrolü altında bilinçli yaklaşımının önemine dikkat çekti.

Uzman Klinik Psikolog Emine Fettahoğlu Doğruyol, planlı olarak yapılan her çeşit aktivitenin bir mahzuru olmadığının da altını çizdi. Yalnızca gezmenin, bilgisayar ile oynamanın veya ders çalışmanın tatili verimli geçirme konusunda büyük riskler taşıdığını da belirten Doğruyol, bunların ileri dönemlerdeki eğitim-öğretim yaşantısını etkileyebilecek etmenleri ortaya çıkartacağı şeklinde açıklama yaptı.

Son olarak, ailelere de tavsiyelerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Emine Fettahoğlu Doğruyol, okul vaktinde çalışma ve kalkış saati gibi belli başlı rutinlere alışmış öğrencilerin tatil zamanında vakitlerini eğitici ve eğlendirici geçirmeleri konusunda velilere uyarılarda bulundu. Ayrıca, tatilin anne ve babaların çocuklarıyla iyi bir vakit geçirmenin de fırsat olduğunu belirten Doğruyol, tatilde çocuklarla vakit geçirmenin, keyifli sohbet etmenin, geziler düzenlemenin çocukların ilgi ve becerileri açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Bunların yanında, Doğruyol son olarak şunları söyledi:" Çocuklarınızın ebeveynleri olduğunuzu, onları sevdiğinizi ve her konuda yardımcı olacağınızı kendilerine hatırlatın."

Yorumlar (0)