Ara tatil ne zaman başlıyor?

Yeni tatil sistemiyle birlikte öğrenciler, ilk defa bu yıl dört kez tatil yapacak. Ara tatiller ne zaman? Detayı haberimizde..

EĞİTİM 12.11.2019, 12:23 12.11.2019, 13:12
Ara tatil ne zaman başlıyor?

İlk ara tatil programı 19-22 Kasım tarihlerinde başlayacak. 18 milyon öğrenci, bir hafta boyunca hem tatil yapıp hem de çeşitli eğlenceli etkinliklere katılarak kendilerini uygulamalı olarak geliştirebilecekler. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 il milli eğitim müdürlükleri için çeşitli etkinlikler belirledi ve bunları on altı ana başlık halinde sıraladı. Bunlar: "gezi", "sağlık", "doğa", "çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "sanatsal faaliyetler", "günlük yaşam becerileri", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "yardımlaşma", "kariyer planlama", "aile günü", bilim". Etkinlikler şehirlere göre farklılık gösterecek.

Öğrencilere ebeveynlerinin iş yerlerini ziyaret imkânı

İlk ara tatil öğrencileri sevindirirken öğrenci velilerini özellikle çalışan annelerin çoğunu, ilk ara tatilde çocuklarının yanında olamayacak olmalarından ötürü endişelendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise çalışan ebeveynlere yönelik de bir program hazırladı. Öğrenciler, ara tatil süresince istedikleri bir gün anne veya babalarının iş yerlerini ziyaret edebilecek.

Velilerin fikirleri: Ders - Evde Oturmak ve Sosyal Aktivite

Ara tatil programı hakkında velilere yöneltilen sorularda genel olarak şu cevaplar alındı. Özellikleri çocukları son sınıfta okuyan veliler, çocuklarının ders çalışmasını istiyor. Bir kısmı ise maddi imkânsızlıktan dolayı evden çıkamayacağını fakat ücretsiz etkinliklerin bazılarına gitmeye çaba göstereceklerini söyledi. Velilerin çoğunluğu ise ara tatili bir etkinlik haftasına dönüştürmeyi hedefliyor.

İşte diğer ara tatil tarihleri..

Yorumlar (0)