Xiaomi 120 Hz ekran yenileme hızı ile geliyor

Apple’ın 90 Hz Promotion ekran adımının ardından şimdi de Xiaomi 120 Hz ekran yenileme hızını AMOLED ekranlı panellerine getirmeye hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2019, 12:45
Xiaomi 120 Hz ekran yenileme hızı ile geliyor

Android kanadında çoğunlukla oyuncu telefonlarında gördüğümüz 120 Hz ve 120 Hz’lik yenileme oranlı telefonların gelecek yılki amiral gemisi modellere de gelmesi bekleniyor. Apple’ın iPhone için 90 Hz Promotion ekran adımının ardından şimdi de Xiaomi’nin benzer bir hamle yapması bekleniyor.

Xiaomi’nin gelecek yıl tanıtacağı amiral gemilerinde 120 Hz’lik bir yenileme hızı olacağı resmi olarak duyuruldu. Yeni MIUI yazılımlarıyla birlikte 60 Hz ve 120 Hz arasında bir geçiş yapma olanağı da bulunacak.

Bilindiği üzere Pixel 4 gibi modellerde 90 Hz’lik tazeleme ekranı bulunuyordu. Fakat bu yenileme hızları ve ekran parlaklık ve uygulamalara göre de değişkenlik gösteriyor. Xiaomi tarafından böyle bir çözüm yerine doğrudan seçenek kullanıcıya bırakılıyor ve büyük bir beğeni toplaması bekleniyor bu durumun.

Apple kanadından da Pixel’de uygulanan politikayı uygulayarak ekran tazeleme hızında değişiklik yapması bekleniyor. Bununla beraber son olarak şunu da ifade edelim. Xiaomi 120 Hz’lik ekran tazeleme hızını AMOLED ekran barındıran modelleri üzerinde kullanacak.

Yorumlar (0)